Urbanisme

L'ampliació d'Heron City podria tirar endavant per silenci administratiu

El govern de Trias va comunicar tard la suspensió del projecte acordada pel ple, i ara el nou Ajuntament vol proposar alternatives als propietaris

Al desembre, el pla de millora urbana per ampliar en 6.080 metres quadrats el centre comercial Heron City va quedar suspès temporalment i supeditat a la presentació, per part del promotor, d'un estudi de l'impacte econòmic que comportaria a la zona. Així ho va aprovar, per unanimitat, el ple municipal. Però, tot i que fins ara no s'havia sabut, el govern de Xavier Trias no va comunicar la decisió al promotor quan tocava i, com que es va esgotar el termini per fer-ho, el 18 de gener, el pla va quedar aprovat per silenci administratiu. L'episodi el va revelar ahir la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que va anunciar que buscarà alternatives a l'ampliació amb els propietaris. De moment, però, el nou govern ha parlat amb tothom menys amb ells. L'executiu va informar de la situació dimarts als veïns i comerciants de la zona en una reunió amb presència dels grups municipals.

Fonts de CiU van admetre ahir que, “per error”, la resolució del ple no es va comunicar abans del termini legalment establert, sinó un dia tard, però Trias, ara president del grup convergent, va assegurar que el seu govern ja havia iniciat converses amb els promotors i que li consta que aquests tenen una “voluntat clara de negociar” per trobar una alternativa. De fet, van atendre igualment els requeriments municipals, malgrat que aquests van arribar tard, i van presentar igualment l'informe d'impacte econòmic. I, tot i que ja fa sis mesos que podrien haver-ho fet, no han activat encara l'ampliació, que el silenci administratiu els permet ara iniciar quan vulguin. El que el nou govern ha de tenir clar, va dir Trias, “és què vol que sigui Heron City”. Sanz vol consensuar una proposta amb veïns, comerciants i l'oposició abans de plantejar-la a la propietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia