Urbanisme

Aprovats els projectes de la platja i les places de l'Escala

Les millores han estat avalades en el ple del mes de juliol amb l'únic vot negatiu del regidor del PP

Pel que fa la platja, es torna a iniciar el procés d'aprovació pels canvis en la primera proposta

Els projectes de millora de la platja i d'unificació de les places de l'Església i l'Ajuntament, de l'Escala, han estat aprovats en el ple d'aquest mes de juliol. En el cas del projecte de millora de l'entorn de la platja, només ha tingut el vot en contra del regidor del Partit Popular, mentre que PSC i ICV hi han votat a favor i CiU i ERC han optat per l'abstenció. El projecte ja s'havia aprovat, inicialment, fa més d'un any, però el debat provocat per algunes oposicions va fer que s'incorporessin diverses millores a la primera proposta (el manteniment d'una barana perimetral de la platja o millores d'enllumenat i serveis, per exemple), i el temps transcorregut ha fet que s'hagi tornat a iniciar el procés d'aprovació.

Nou front marítim

Al front marítim del nucli antic, un paviment unificat donarà un tractament de zona de vianants al sector, tot i obrint-ho al trànsit en certs moments del dia, tal com passa ara. La zona de la Riba, ara ocupada per una zona d'aparcament, es convertirà en un gran espai d'ús públic. El projecte està valorat en 805.771 euros: la meitat seran coberts pel pla de barris de la Generalitat i una altra part podria venir finançada per les subvencions demanades al Pla Únic d'Obres i Serveis i al pla d'excel·lència turística.

“Apostar per la regeneració urbana en espais emblemàtics genera un efecte dinamitzador important”, va remarcar l'alcalde Víctor Puga, que va recalcar molt positivament la bona disposició de la major part dels grups per tirar endavant la millora de l'entorn de la platja. L'alcalde també hi va afegir que, abans de l'aprovació definitiva del projecte, “hi haurà temps d'anar definint amb el màxim consens possible aspectes de futur, com pot ser l'ús de l'espai o la circulació”.

Unificar dues places

L'altre projecte aprovat és el de la millora i unificació de les places de l'Església i l'Ajuntament, on un paviment únic donarà major protagonisme als vianants, tot i que hi ha dos carrers que travessen aquest espai. A més, s'aprofitarà per renovar la xarxa de serveis.

El projecte ha tingut els vots favorables de PSC, ICV i ERC, l'abstenció de CiU i el vot en contra del PP. La inversió prevista és de 652.380 euros, de què només un 5% seran a càrrec de l'Ajuntament, ja que el 95% es finançarà amb el Pla de Barris i el Pla Únic d'Obres i Serveis.

Referint-se a aquest projecte, Puga va remarcar la millora que aquesta actuació suposa per a aquest entorn, que se suma a altres actuacions ja executades, com ara l'adquisició de l'edifici de la Pluma i el seu enderroc, per tal d'alliberar la façana nord de l'església i fer-hi una plaça.

LES XIFRES

805.771
euros
és l'import del projecte de remodelació del front marítim del nucli antic, la platja i la zona de la riba.
652.380
euros
és la inversió prevista per a la millora i unificació de les places de l'Església i de l'Ajuntament de l'Escala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona