Urbanisme

Salt reestructura diversos espais educatius i esportius

El ple aprova la cessió d'un terreny per a l'escola El Gegant del Rec, després de modificar el planejament

Es mourà el camp de futbol de terra de l'era de Cal Cigarro i es preveu un espai per al nou institut

El ple de Salt va aprovar ahir la cessió d'una finca de 10.270 m² situada al costat de la comissaria conjunta de la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra per a la futura construcció de l'escola El Gegant del Rec. La cessió és, de fet, una reconversió de dues cessions prèvies que ja tenien per objectiu acollir les instal·lacions definitives d'aquest centre escolar. Una part, de 2.700 m², es va cedir el 2004, i és el terreny que ja ocupa en part El Gegant del Rec, darrere del centre d'atenció primària (CAP). L'altra finca es va cedir el 2013, i està situada entre la comissaria i el CAP, enganxada a l'equipament policial, i feia 7.000,18 m². Entre els dos espais cedits hi quedava una franja de zona verda. El Departament d'Ensenyament, però, va demanar al març a l'Ajuntament que ressitués el segon l'espai cedit, annexionant-lo a la primera cessió, a fi de poder unificar les finques i donar continuïtat a l'espai que ocuparà el futur centre escolar. Amb la cessió d'ahir, l'Ajuntament espera que el departament pugui agilitar la construcció del nou centre, que les famílies i l'AMPA han reivindicat llargament i de manera molt activa.

El nou institut

Dins d'aquest remenament urbanístic s'ha inclòs una altra modificació que afecta la secció d'institut Salvador Sunyer. Aquest centre actualment està situat a l'altra banda del carrer Martí i Pol (a la part posterior de l'Espai Gironès) i està format per barracons. El govern saltenc ha reservat una franja de 2.509 m² situats entre el camp de futbol de gespa i el camp de futbol de terra que hi ha a la zona de l'era de Cal Cigarro per construir-hi l'edifici definitiu de l'institut. Es tracta de la finca on actualment hi ha barracons d'El Gegant del Rec, que, amb la construcció de la nova escola, desapareixeran i seran ocupats pel futur institut.

Això obligarà, però, a desplaçar el camp de futbol de terra cap al sud fins a tocar el límit amb el carrer Pla de Salt –ara mateix hi ha una franja desaprofitada d'una desena de metres–. Un cop fet l'institut, el camp de futbol quedarà com a pati del centre escolar, però el govern de la ciutat diu que en les hores en què l'institut no necessiti l'espai continuarà quedant lliure i accessible per a tothom. El fet de disposar de l'institut al costat d'El Gegant del Rec permetrà una millor connexió entre els dos centres, i la possibilitat de compartir serveis. La reserva de terrenys per a l'institut Salvador Sunyer suposa també que la finca que ara ocupa quedi reduïda a 4.097 m² i que s'ampliï la finca posterior fins al carrer Rocacorba (on ara hi ha de manera temporal l'Escola Pia) com a zona per a equipaments esportius. El ple va aprovar també una bonificació del 95% sobre la quota tributària de l'impost de construccions, instal·lacions i obres per instal·lar dos mòduls prefabricats. Un anirà a l'escola El Gegant del Rec i l'altre a l'escola Les Arrels.

LES XIFRES

10.270
metres quadrats
fa la finca que l'Ajuntament va cedir ahir a Ensenyament per fer-hi l'escola El Gegant del Rec.

LA DATA

26.01.04
Es va cedir
la parcel·la de 2.700 metres quadrats on hi ha actualment l'edifici d'infantil d'El Gegant del Rec.
2.509
metres quadrats
és la zona que es reserva entre els camps de futbol per fer-hi l'institut Salvador Sunyer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona