Urbanisme

La complexa reforma de la C-65 al nucli de Llagostera s'endarrereix un mes

Així es va informar dijous als veïns afectats i ara es preveu que l'obra s'acabi a mitjan mes de novembre

Malestar i resignació de veïns i comerciants

La complexa reforma de l'antiga C-65 al seu pas pel nucli de Llagostera durarà un mes més. La segona fase dels treballs es va iniciar a principi del mes de maig i la previsió era que a principi d'octubre ja estigués acabat. Ara, però, els responsables de l'obra han posat, ara, una nova data de finalització sobre la taula i les obres no s'acabaran, com a mínim, fins a mitjan mes de novembre.

Així es va comunicar, dijous al vespre, als veïns i comerciants afectats per aquesta obra, que manté tallada la principal artèria de circulació –només es permet el pas als veïns o per accedir als negocis que hi ha a peu de carretera. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, explica que la direcció de l'obra atribueix l'endarreriment dels terminis “a diversos motius, principalment, que s'han trobat amb més feina de l'esperada en la renovació de tots els serveis, com ara llum, aigua i gas, o la preparació per a la instal·lació de la fibra òptica”.

Santamaria admet que l'obra genera molèsties i entrebancs als veïns i comerços del sector, però també subratlla “la bona predisposició de l'empresa de l'obra que garanteix que els vehicles puguin arribar a determinats negocis o que els veïns amb pàrquing hi puguin arribar amb cotxe”. L'alcalde també recorda l'esforç que s'ha fet per obrir un vial i compatibilitzar l'obra amb cert ús del sector per als veïns i comerços que ho necessiten.

Setembre, mig acabat

Santamaria posa en relleu tot l'esforç que s'ha fet per minimitzar les molèsties d'una obra molt reivindicada al municipi i avança que si es compleixen el programa de l'obra a final de setembre ja estaran pràcticament acabats els dos extrems de l'obra, amb voreres fetes i una primera capa d'asfalt que ja aportarà una normalització parcial a tot el sector. En concret, el tram que es reforma té una longitud d'1,2 quilòmetres, dels carrers Panedes i Camprodon, i amb un cost de 2,13 milions servirà per refer les voreres i donar major seguretat als ciutadans, així com renovar l'enllumenat i refer la calçada, a banda de substituir tots els serveis. El consistori ha creat pàrquings i, ara, un policia local alerta els conductors despistats que entren a l'obra.

LES XIFRES

1,2
quilòmetres
és la longitud afectada per les obres de rehabilitació per convertir la via en un carrer urbà.
9
mesos
era la previsió inicial de tota l'obra i quatre mesos de la segona fase, que ara s'allargarà un mes més.

Molta afectació dels comerços pel tall de la carretera

Les obres estan perjudicant greument el calaix dels comerços que es troben a peu de carretera. Així, per exemple, la propietària d'un bar assegura que amb les obres arriba a perdre més de 200 euros al dia respecte del que feia amb el trànsit habitual passant per davant del local. No en va avança que amb la situació actual l'obliguen “a fer vacances a l'agost”. Això sí, està disposada a reclamar indemnització per les pèrdues si s'allarga l'obra. També ha rebut la caixa d'un negoci de material de jardineria i productes per a animals que certifica que “clients de Sant Feliu o Santa Cristina fa tres o quatre mesos” que no els han vist, “perquè costa arribar-hi”. Admet que sempre li han garantit l'accés als clients, però que les obres compliquen que els clients hi acabin anant, a banda “de perdre tots els clients de pas”. En el seu cas, xifra en un 60% la baixada d ela facturació. La propietària d'una botiga d'electrodomèstics també nota la baixada de clients i ho exemplifica: “Encara tenim ventiladors, quan en cap magatzem n'hi ha.” La gasolinera i un mecànic de maquinària i vehicles també pateixes les molèsties de les obres, però tots esperen que “s'acabin com abans millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona