Urbanisme

S'acaba l'obra de la plaça del Pallol de Girona, que va començar el 2007

L'escala en forma de graderia i el paviment ja s'han enllestit i ara s'hi planta l'arbrat

La urbanització ha tingut una infinitat d'entrebancs en tot el procés

Les obres de reurbanització de la plaça del Pallol de Girona s'han acabat aquesta setmana, després d'anys d'entrebancs i complicacions d'un projecte que es va iniciar a mitjan 2007. Ara l'empresa Artifex ha culminat la primera fase d'un projecte, que ha durat més de vuit anys des que es van fer el primers moviments fins que s'ha refet com a plaça.

La nova composició, que ha suposat un cost de 315.000 euros, s'ha refet amb una escala en forma de grada i un paviment que recobreix l'espai. Aquests dies ja s'estan plantant els arbres que se situen a tocar del carrer Sant Josep. En una segona fase s'haurà de reurbanitzar el sector fins a l'enllaç amb el carrer Nou del Teatre. Les obres de l'espai havien de començar a finals del 2006, però una línia elèctrica va endarrerir l'inici. Posteriorment, la troballa de restes arqueològiques i, en especial, la fallida de la primera empresa adjudicatària, Urazca, va fe endarrerir durant anys l'obra. La discussió amb l'empresa va comportar molt de retard i va motivar que s'acabessin pagant 851.000 euros a la firma que va portar a terme un 40% del projecte. Després, la readjudicació per acabar el pàrquing i fer la pell de la plaça ha comportat treballs fins aquest mateix estiu.

LA XIFRA

315.000
euros
és el cost de la primera fase de reurbanització que ha executat en els últims mesos l'empresa Artifex.

LA DATA

07.2008
l'estiu
d'aquell any l'empresa Urazca va fer fallida i les obres a la plaça del Pallol van quedar aturades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia