Urbanisme

Valls ja tramita els enderrocs de Santa Úrsula

La junta de govern de l'Ajuntament de Valls (Alt Camp) ha aprovat inicialment els projectes d'enderroc dels edificis dels números 1 i 3 del carrer de Santa Úrsula, la qual cosa ha de permetre completar l'actuació que s'està portant a terme a la zona del carrer dels Mossos d'Esquadra. Es tracta de dos edificis buits molt degradats que fa temps que han requerit ser apuntalats per garantir que no s'esfondressin.

L'enderroc de les dues cases ja estava previst en el projecte de reordenació que fa unes setmanes s'ha començat a executar a la zona. Fins ara, però, no s'han pogut iniciar els tràmits, ja que s'estava pendent de la resolució definitiva de l'expropiació, segons fonts municipals.

D'aquesta manera, els dos solars que quedaran lliures se sumaran a l'espai que generarà l'enderroc del que resta de mur del carrer dels Mossos d'Esquadra, així com dels habitatges abandonats del carrer Sant Antoni fins a l'edifici que ocupen les oficines de l'empresa Sorea.

Un cop acabada l'actuació, no només es regenerarà un espai del nucli antic que es troba en molt males condicions, sinó que també es podrà disposar d'una important zona d'aparcament a pocs metres de la plaça de l'Oli i de la plaça del Blat. També permetrà urbanitzar el tram del carrer de Santa Margarida. S'espera que aquestes obres estiguin enllestides en un termini d'uns quatre mesos.

Aquests treballs d'adequació de la zona del carrer dels Mossos d'Esquadra i els adjacents s'emmarquen en la primera fase del projecte d'urbanització del call jueu, que té un pressupost total de 641.700 euros i que ha estat adjudicat a l'empresa Bigas Grup. Es preveu que la totalitat de l'actuació estigui enllestida en un termini de tretze mesos.

En la segona fase del projecte es preveu ordenar els carrers d'en Simó, de l'Escrivania, del Call, dels Jueus, del Mur, de Sant Isidre, Artús i Costa de l'Església. L'adequació de tot l'entorn, a tocar d'on s'està construint el Museu Casteller, tindrà com a característica l'ús dels mateixos materials que ja van es van utilitzar en la urbanització de l'espai del carrer de l'Església i els Arcs de Ca Magrané. D'aquesta manera, es vol que la rehabilitació doti d'una imatge homogènia tot aquest àmbit del Barri Antic. A més, s'aprofitaran aquests treballs per substituir l'actual canonada d'aigua potable que travessa la zona, així com el clavegueram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona