Urbanisme

Completen l'obertura d'espais a la zona de Can Tané, al barri vell d'Olot

Enderroquen els dos blocs de pisos que quedaven als solars que els darrers anys s'han transformat en una pista esportiva i un aparcament

L'operació de transformació de la zona de Can Tané, iniciada el setembre del 2011 amb l'enderroc de l'antiga fàbrica, s'acaba de completar, ja que han tirat a terra els dos blocs de pisos del carrer Sant Bernat que quedaven. L'espai de la fàbrica es va convertir en una pista poliesportiva i en un aparcament de zona verda (per als veïns del barri i prou). En canvi, la superfície de forma triangular resultant de la desaparició de les cases de moment s'enjardinarà. L'Ajuntament deixa per a més endavant la decisió sobre el seu ús definitiu, segons ha indicat l'alcalde, Josep Maria Corominas.

L'operació de Can Tané forma part dels projectes per esponjar la zona més degradada del barri vell que s'han finançat, en part, amb recursos de la convocatòria del 2004 del pla de barris de la Generalitat. Els dos enderrocs de Can Tané hauran costat conjuntament uns 100.000 euros, i tota l'actuació en aquesta zona, al voltant de 2,1 milions d'euros. El recent enderroc culmina un paquet de projectes de transformació de l'espai públic al centre d'Olot que ha inclòs l'obertura dels Jardins de la Vila Vella (rere can Grau, seu del Consell Comarcal), la plaça de Campdenmàs (situada precisament al costat de Can Tané) i la plaça de les Monges (entre el carrer dels Sastres i el carrer Esgleiers). Anteriorment s'havien executat altres operacions similars de les quals van néixer el passeig de la Muralla i la plaça de la Pia Almoina.

Can Marcé

Fora de l'àmbit del barri vell, properament s'enderrocarà can Marcé, una casa propietat municipal situada rere la plaça de braus que està en molt mal estat. La decisió de tirar a terra l'edifici es va prendre arran de les queixes dels veïns per les filtracions d'aigua i altres problemes que els ocasionava, i davant la constatació que la reforma de la casa no era possible.

LA DATA

2011
És l'any
en què es va fer la primera fase de l'enderroc de la zona de Can Tané.

La zona verda d'aparcament funciona

La zona verda d'aparcament de Can Tané, estrenada ara fa dos anys, està fent un bon servei, segons la valoració de l'Ajuntament, i és possible que l'experiència s'apliqui en altres punts de la ciutat. Aquest aparcament, amb catorze places, està reservat a gent empadronada al barri, amb l'objectiu d'ajudar a solucionar els problemes que solen tenir els veïns de tots els nuclis antics per estacionar els vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.