Urbanisme

Data d'enderroc de 22 cases al barri gitano de Figueres

La meitat dels 44 habitatges que han d'anar a terra ja tenen un calendari de desallotjament

L'Ajuntament ara descarta el centre cívic que havia projectat en un barracó al barri de Sant Joan

La meitat de les 44 cases que han d'anar a terra al barri de Sant Joan de Figueres, on viu la comunitat gitana, ja tenen un calendari fixat per al desallotjament, quan fa cinc mesos que es va fer el primer enderroc d'un habitatge. El procediment és lent i depèn dels jutjats després que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya –l'ens que ara gestiona les cases– va denunciar els llogaters en els casos en què ja fa mesos que consten incompliments de contracte. Aquests incompliments poden ser lloguers impagats i habitatges on no hi viuen les persones que consten oficialment com a llogaters.

Dignificació del barri

L'Ajuntament evita fer públiques les dates per evitar nerviosisme al barri però a l'abril –quan es va tirar a terra la primera casa– l'alcaldessa parlava d'un any per completar el procés de “dignificació del barri”, amb la qual cosa estaríem parlant de mig any.

La primera casa que es va derruir l'abril passat no estava habitada i per això va ser el primer habitatge d'aquest conjunt situat al passatge Doctor Fleming que el jutjat d'instrucció va autoritzar enderrocar. Aquestes properes 22 cases que seran desallotjades primer corresponen als habitatges on hi ha incompliments però després s'haurà d'afrontar una segona fase en què s'expropiaran la resta de cases –22– on hi ha inquilins i on es compleixen les condicions del contracte de lloguer. Segons fonts municipals, aquest procés dels desnonaments i expropiacions s'ha de fer de manera paral·lela a un procés perquè els llogaters de les cases que va construir l'Incasòl siguin reallotjats en altres pisos de l'administració catalana. Actualment a Figueres no hi ha disponibilitat de pisos, segons l'Ajuntament.

El desallotjament i enderroc d'aquestes cases la van anunciar la Generalitat i l'Ajuntament de Figueres ara fa un any.

No al centre cívic

D'altra banda, l'equip de govern de Figueres (CiU i PSC) ha decidit deixar aparcat el projecte per construir un centre cívic al barri de Sant Joan, on viu la comunitat gitana, per l'elevat cost que suposava. L'anterior govern (CiU) havia proposat fer aquest centre cívic al carrer Doctor Ochoa, i el volia fer en barracons. Però ara ha decidit no tirar-ho endavant perquè el cost era molt elevat i havia rebut crítiques de l'oposició. Ara el govern considera que els aproximadament 50.000 euros que costaria són massa i assegura que buscarà un local de lloguer per instal·lar el centre cívic i social que tenia previst, però a un cost menys elevat. El que sí que tira endavant és el projecte que hi anava vinculat, que és la conversió d'una part del carrer Doctor Ochoa en una avinguda de plataforma única des del punt on havia d'anar el centre cívic fins a l'encreuament amb el carrer Ramon Mandri. L'Ajuntament explica que es va començar amb l'asfaltatge de la part del carrer Ochoa que es manté com està però que la conversió en avinguda no es farà fins que les cases estiguin enderrocades, ja que l'objectiu és eixamplar el carrer i fer-hi un parc.

LA XIFRA

44
cases
de l'Incasòl al barri de Sant Joan de Figueres han d'anar a terra i s'han de reallotjar les famílies

LA DATA

22.4.2015
es va fer el primer enderroc
i l'alcaldessa parlava del termini d'un any per tirar a terra la resta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona