Urbanisme

Premià de Mar consultarà pels usos d'una antiga fàbrica

El govern vol engegar un procés participatiu per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre els possibles usos de l'espai que ara ocupen les naus de Transmesa

En els pròxims dies està previst tirar a terra les dependències industrials

El govern en minoria de Premià de Mar, format per CiU i el PSC, vol engegar un procés de participació ciutadana per conèixer l'opinió dels premianencs sobre els futurs usos de l'espai que ara ocupa l'antiga fàbrica de Transmesa. Aquesta indústria, situada en ple centre del municipi, ocupa un espai d'uns 11.000 m² aproximadament i està previst que en qüestió de dies es procedeixi a enderrocar-la, ja que l'activitat de la firma metal·lúrgica es va traslladar a unes noves instal·lacions a Arenys de Mar.

“Volem engegar un procés de participació per recollir idees, sensibilitats i propostes per a aquest nou espai”, va manifestar el regidor d'Urbanisme de Premià de Mar, Antoni Subirà (CiU). El regidor també va explicar que actualment es parteix de la base que aquest sector està considerat zona industrial i que s'impulsa el procés participatiu perquè la superfície s'hauria de requalificar. Segons Subirà, aquest procés es podria dur a terme al llarg de l'any que ve. Tot i l'interrogant urbanístic que ara s'obre, el regidor d'Urbanisme va avançar que al govern li agradaria aprofitar-ho per arreglar els carrers de Gibraltar i Sant Cristòfor, convertir-los en zona de prioritat invertida i poder-ho enllaçar amb la zona més cèntrica del municipi.

D'altra banda, Subirà també va manifestar que “seria una bona oportunitat per convertir la carretera cap a Premià de Dalt [que passa a tocar de l'antiga fàbrica] en un carrer”. Ara mateix, l'Ajuntament està pendent que la firma dipositi la totalitat de la fiança per començar l'enderroc de les naus. Paral·lelament, algunes fonts també assenyalen que, un cop acabat l'enderroc de l'antiga fàbrica de Transmesa, l'Ajuntament hauria demanat que els terrenys es puguin destinar de manera provisional a l'aparcament de vehicles.

Can Sanpere

Subirà va assegurar que “no es mourà res abans de fer el procés”, però el cert és que el mateix regidor d'Urbanisme va assenyalar la possibilitat que, en l'operació Transmesa, hi entri en joc l'antiga fàbrica de Can Sanpere, que està pendent d'expropiació arran del resultat d'una consulta ciutadana que es va celebrar l'any passat. “L'operació de Can Sanpere suposa un cost molt elevat per a l'Ajuntament, i si hi ha alguna peça que hi pugui ajudar s'ha de valorar”, va opinar Subirà, que va mostrar la voluntat de “no deixar endeutat l'Ajuntament”.

Precisament, segons va comentar el regidor d'Urbanisme, en el procés participatiu sobre els usos de l'antiga fàbrica de Transmesa, també s'hi podria incloure la qüestió de si es vincula amb la zona de Can Sanpere o no. Actualment, l'antiga fàbrica tèxtil de Can Sanpere està ocupada i funciona com un centre social autogestionat amb una desena de col·lectius que hi impulsen diverses activitats de tot tipus sense ànim de lucre.

LA XIFRA

11.000
metres quadrats
de super-fície ocupa actualment l'antiga fàbrica de Transmesa a Premià de Mar.

Una empresa del sector de la metal·lúrgia

Transmesa és una empresa històrica en el sector de la metal·lúrgia que va ser fundada l'any 1944 a Premià de Mar. El mes de març passat va decidir traslladar-se al polígon Valldegata d'Arenys de Mar per necessitats d'espai. Aquesta companyia es dedica a la fabricació i comercialització de tub d'acer de precisió i actualment té dues plantes a Catalunya: a Sant Ramon i a Arenys de Mar. Aquesta última va registrar una inversió de 12 milions d'euros i va substituir, justament, la de Premià de Mar, que ja feia mesos que no estava operativa. En l'acte d'inauguració de les noves instal·lacions de la firma, hi van participar l'ara president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i també el primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, ja que el grup eslovac Zeleziarne Podbrezova va adquirir la firma Transmesa durant l'any 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona