Urbanisme

Posen a licitació la primera fase de la plaça Pallach de Girona per 340.000 euros

L'obra podria començar al gener i es preveu que duri uns cinc mesos

La millora impermeabilitzarà el terra, s'hi canviarà el mobiliari i s'hi renovarà el paviment

L'Ajuntament de Girona acaba de treure a licitació la primera fase de la reforma i millora de la plaça Josep Pallach, situada al barri de l'Eixample, per un valor de gairebé 340.000 euros. L'anunci del projecte de reforma preveu que el termini d'execució de les obres s'allargui durant uns cinc mesos. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, detalla que aquesta primera fase té per objectiu “primer de tot, impermeabilitzar el terra”, ja que en l'actualitat hi havia filtracions de la plaça a l'aparcament subterrani, perquè els jocs infantils es van fixar foradant el paviment i això facilita les filtracions. En paral·lel a aquesta actuació primordial, Madrenas també indica que “s'aprofita l'obra per reforçar el forjat del pàrquing”, mentre que a la zona pública avança que el projecte ja preveu “canviar el paviment per posar-n'hi un de més amable i transitable”. Encara en aquesta primera fase, també es renovarà bona part del mobiliari urbà.

Inici el mes de gener

La posada a licitació per part del consistori d'aquesta obra sosté el compromís que Madrenas va adoptar davant dels veïns de l'Eixample el mes de juny passat, després de les eleccions municipals. La responsable municipal expressa la voluntat perquè les obres estiguin en marxa el mes de gener si no hi ha cap entrebanc d'última hora. Cal tenir en compte que la millora de la plaça Pallach ja s'havia incorporat al pla d'inversions per aquest any amb una partida de 100.000 euros, que ara s'haurà d'incrementar, tot i que s'espera que hi hagi una baixa.

LA XIFRA

5
mesos
és el termini previst de durada de les obres de la primera fase de la plaça Josep Pallach de Girona.

LA DATA

01.2016
El mes de gener
és la data prevista per l'Ajuntament de Girona perquè comencin les obres de millora.

Un piló per restringir-hi l'accés

Els veïns de l'Eixample han reclamat des de fa temps que s'elimini la zona de càrrega i descàrrega de la plaça Pallach, una petició que el consistori no admet. Tot i això, sí que s'ha decidit que s'hi instal·li un piló automàtic que restringeixi i minimitzi la circulació de vehicles en aquest vial cul-de-sac i garantir així que hi hagi menys vehicles circulant en aquest espai. Així, només hi entraran els vehicles del pàrquing i de descàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.