Urbanisme

Calella dóna aire als hotels del centre perquè els millorin

El projecte per reconvertir l'hotel Corona en un establiment de quatre estrelles superior agilita la modificació del pla d'usos turístic

Podran reordenar fins a un 30% de l'edificació actual, però rebaixant-ne un 5% el sostre

Els establiments turístics del nucli urbà de Calella –entre la carretera N-II i la platja i entre la riera Capaspre i el rierany dels Frares– ho tindran més fàcil per reformar-se o adaptar els seus espais un cop prosperi la modificació del pla d'usos turístics que es va aprovar de manera inicial en l'últim ple. La modificació proposada respon a la necessitat de millorar les edificacions del sector que han quedat obsoletes o que, a causa de la normativa vigent, fins ara més restrictiva, no podien adaptar-s'hi. Tal com va explicar el tercer tinent d'alcaldia de Territori i Medi Ambient, Jordi Sitjà, la modificació preveu que els establiments hotelers puguin reordenar fins a un 30% de la seva edificació actual “modificant paràmetres de nombre de plantes, d'alçada reguladora màxima i fondària edificable en planta pis i planta baixa mitjançant un pla de millora”. A canvi de permetre aquesta reordenació, l'hotel haurà de rebaixar un 5% el sostre total de l'edificació existent “i en cap cas la nova edificació no podrà superar ni el nombre de plantes ni l'alçada prèvia”. D'altra banda, la reordenació del pla també preveu que en cas que l'establiment que es vulgui ampliar superi els paràmetres que regulen la zona “es tingui en compte la possibilitat de reordenar, compactar i minorar l'impacte d'aquest sostre en relació amb la part ampliada mitjançant un pla de millora”. La modificació arriba setze anys després que el govern local de CiU i el PP va aprovar el pla en un context en què la infraestructura hotelera del centre de la ciutat, la més antiga, hagués quedat obsoleta i amb poques possibilitats de subsistir en relació amb les noves normatives aplicades en el sector. Llavors, com recorda Sitjà, van facilitar la transformació dels hotels en habitatges i va suposar la pèrdua de moltes places hoteleres “que havien subsistit més malament que bé”. De fet, segons el regidor, de la setantena d'establiments hotelers que funcionaven al centre de la ciutat n'han quedat una vintena.

El govern i la majoria de l'oposició confia que els canvis urbanístics introduïts ajudin els establiments del sector a tornar a invertir en el nucli urbà “tant si es tracta d'hotels que s'han anat adaptant i que continuen com de noves propostes que sorgeixin en el futur”.

LA FRASE

La modificació ha de permetre que els establiments hotelers del centre puguin millorar
Jordi Sitjà (CiU)
TINENT D'ALCALDE DE TERRITORI I MEDI AMBIENT DE CALELLA

Més enllà de l'hotel Corona

L'anunci que l'Ajuntament va fer al juliol que hi havia un grup inversor interessat a construir un establiment nou en el lloc que ocupa l'hotel Corona va fer evident la necessitat d'aplicar aquesta modificació urbanística del pla d'usos turístics del centre de Calella. Segons el projecte, preveuen invertir uns cinc milions d'euros per transformar l'immoble actual, en un estat evident de degradació, en un hotel de quatre estrelles superior. El portaveu de la CUP, Jan Catà, va justificar l'abstenció del seu grup en la modificació perquè va considerar que “era un vestit a mida”. El regidor, Jordi Sitjà, va avançar que abans del nou pla ja hi ha iniciatives del sector que prosperen com és el cas de les obres a una pensió del carrer Costa i Fornaguera. “Més enllà de l'obra de l'hotel Corona hem de tenir en compte que això permetrà millorar l'estètica urbana de la zona i, alhora, garantir el futur dels establiments que continuen funcionant, com el Volga, el Balmes o el Neptuno, que podran tirar endavant projectes de millora”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona