Urbanisme

Lloret farà un projecte per cobrir l'últim tram de riera

Abans de redactar-lo, els serveis tècnics contrastaran si l'obra és viable amb les administracions implicades

L'Ajuntament de Lloret de Mar encarregarà als serveis tècnics que redactin un projecte per cobrir la part final de la riera, concretament en el tram comprès entre el mirador dels Campions i la seva bocana. L'encàrrec es farà després que es va aprovar en el ple la proposta presentada pel principal grup de l'oposició (Millor), amb una esmena d'ERC (al govern), que va tenir el suport de tots els grups excepte el PSC, que es va abstenir, i ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede, que hi van votar en contra.

La moció plantejava establir un termini màxim de quatre mesos per complir l'acord de la moció, però finalment serà un any el termini, segons l'esmena introduïda per ERC, ja que s'haurà de constatar prèviament si és viable el projecte, i caldrà comprovar-ho amb les administracions implicades (Generalitat i ministeri).

El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va remarcar que cobrir l'últim tram de la riera significarà una millora no només en salubritat sinó en imatge per al municipi, que permetrà millorar els accessos a la platja i guanyar espai per fer-hi activitats.

Jordi Orobitg (ERC) hi va afegir que la proposta del Millor es va incorporar al pla operatiu de turisme, i que “ja tocaria” que l'Estat contribuís a finançar una obra com aquesta, atesa “la contribució que fa Lloret al PIB estatal”.

Els regidors d'ICV-EUiA, igual com els del grup En Lloret Sí Se Puede, van rebutjar-ho perquè consideren que és una obra “faraònica” i van retreure a Fuertes, que sempre ha criticat les obres de gran pressupost, que en plantegi una, mentre que, per part del PSC, Cristian Fernández va afirmar que hi ha altres prioritats.

Canvis de circulació per les obres de l'entrada

Les obres per construir la rotonda de l'entrada de Lloret a l'avinguda de les Alegries van començar ahir i comportaran que el carrer Senyora de Rossell, que connecta el giratori del pavelló del Molí amb l'avinguda de les Alegries, estigui tallat durant un mes i mig, aproximadament. La carretera d'entrada i sortida de Lloret no es tallarà en cap sentit de la marxa. Per arribar a l'avinguda Rieral s'haurà d'anar fins al giratori de l'avinguda de Vidreres (giratori del Water World) o fins al giratori de l'avinguda Vila de Blanes. La futura rotonda tindrà 30 metres de diàmetre i estarà enjardinada. Les obres, que estan vinculades al desenvolupament del pla parcial de Sant Quirze, on hi haurà una gran zona comercial, implicaran la reordenació de l'entrada, una fita que l'Ajuntament considera molt important per dignificar aquesta zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona