Urbanisme

Enrunen del tot l'hotel Noies del llegat dels Anlló

En l'espai s'hi aixecarà un nou hotel de quatre estrelles i 65 habitacions

La demolició es va iniciar el 14 d'octubre

L'antic hotel Noies de la rambla del Portalet de Sant Feliu de Guíxols, provinent del llegat intestat dels germans Anlló, va deixar d'existir ahir amb l'entrada de la maquinària pesant que el va enrunar completament. Els treballs per demolir els antics hotels Rex I i Noies, dues de les peces més emblemàtiques de l'herència, s'havien iniciat el 14 d'octubre amb els treballs a les dependències interiors dels dos immobles. Inicialment, les obres no van tenir impacte per a la circulació de vianants ni de vehicles, però la Rambla ja estava tallada des de la setmana passada i l'edifici del costat ja s'havia enrunat la primera setmana de novembre.

Quan estigui tot a terra, al mateix espai s'hi aixecarà un nou establiment hoteler de quatre estrelles i 65 habitacions gràcies a una inversió de 6 milions d'euros. El propietari del nou hotel que ocuparà l'antic espai del Noies i el Rex I és un inversor rus. Les feines d'enderroc duraran fins al gener i no seran senzilles, perquè s'han de mantenir dempeus dues façanes històriques contigües, que quedaran integrades en el nou projecte. La previsió és que l'hotel es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.

Del mateix llegat intestat, l'antic hotel Regina s'està convertint en un hotel de tres estrelles que tindrà 44 habitacions. Els diners que s'aconsegueixin amb la subhasta i venda de l'herència dels Anlló revertiran en el municipi. L'alcalde Motas va recordar ahir que serviran per finançar part de les obres de remodelació de l'asil Surís i per construir el nou Museu Thyssen, una obra aturada per la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia