Urbanisme

La justícia avala l'actuació de l'antic govern guixolenc contra l'edifici del Nàutic

Desestima els contenciosos del TSF i el Club Nàutic de Sant Feliu contra la sanció per l'excés d'edificabilitat

La sentència “censura” la utilització política del recurs

La magistrada del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha avalat, en una sentència, l'actuació política de l'anterior govern de Sant Feliu de Guíxols (CiU i PSC) davant l'excés d'edificabilitat en la nova seu del Club Nàutic guixolenc, amb una sala afegida de 506 m², aprofitant la cavitat no prevista inicialment entre la fonamentació i el forjat que sustentava el nivell superior. L'edifici es va construir entre el 2006 i el 2008.

El govern de Tots per Sant Feliu (TSF) i CiU, l'any 2010, havia denegat la legalització de l'excés, i en l'anterior mandat, a finals del 2012, l'expedient instruït durant el govern de Joan Alfons Albó (CiU) i els socialistes va acabar amb una sanció de 50.000 euros que, després que l'entitat tapiés l'espai, es va reduir a 10.000 euros.

El març del 2013, TSF era a l'oposició municipal i va recórrer contra el decret perquè considerava que la multa final era massa benèvola i que calia ordenar l'enderroc d'allò “manifestament il·legalitzable”. Mesos després, al juliol, els lletrats del Club Nàutic també van presentar un altre contenciós contra la decisió del govern perquè creien que no els pertocava ser sancionats.

En la sentència, dictada al juliol i feta pública ahir per Albó, la magistrada no es pronuncia sobre qüestions urbanístiques ni respecte a les vies de legalització de l'espai. I fa notar que, tot i l'argument de TSF que calia sol·licitar la suspensió per possibles implicacions penals, no s'havia adreçat cap escrit a l'òrgan judicial pertinent: la fiscalia.

La jutgessa desestima els dos recursos i imposa a TSF –ara al govern– i el Club Nàutic, que ha fet recurs d'apel·lació, pagar les costes del litigi. Considera que en l'acció del govern de CiU i PSC “no s'observa cap irregularitat” i veu “adequada” l'abstenció d'Albó pel fet de ser membre del club. I carrega contra l'actitud de TSF d'“atendre els seus propis interessos de partit” i haver “judicialitzat el debat polític”, que “censura” per “manifestament abusiva i injusta”.

LA XIFRA

10.000
euros
va ser la multa imposada finalment al club pel govern de Joan Alfons Albó, després que el club tapiés la sala.

Albó celebra la resolució i acusa TSF de difamar

L'exalcalde Joan Alfons Albó va treure ahir la sentència a la llum, i destacava que és “diàfana” i “amb afirmacions molt clarificadores” sobre les maneres de fer de TSF, “que a banda de pretendre desgastar el govern de la ciutat, realitza atacs personals contra l'honor i honestedat de les persones”. Albó no descartava demandar la formació per danys i perjudicis. I des del govern actual defensaven que la batalla legal del Nàutic contra l'anterior executiu encara no s'ha resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia