Urbanisme

Tiana inicia les obres a can Riera sense definir els usos que acabarà tenint la masia

A l'edifici, de propietat municipal, s'hi fan treballs de consolidació per evitar que s'esfondri

L'Ajuntament buscarà finançament per a una segona fase

Les obres de consolidació de can Riera, a Tiana, tenen per objectiu evitar que la casa, de propietat municipal i en molt mal estat, s'acabi esfondrant. L'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 70.000 euros de la Diputació de Barcelona per tirar endavant els treballs. La regidora d'Urbanisme i Via Pública, Núria Garcia, explica que les obres consisteixen en un canvi de la coberta, el relligat de les parets amb un cèrcol perimetral i una intervenció a la paret mitgera, que després de l'enderroc de la finca que hi havia al costat ha passat a ser una paret exterior. L'entorn d'aquest espai ja es va haver de precintar l'agost passat pels despreniments que hi havia i el perill que suposava per als infants que juguen a l'entorn.

Can Riera és al centre del poble, molt a prop de la Casa de la Vila. L'edifici, que segons diu la façana data del 1760, va passar a ser de l'Ajuntament l'octubre del 2011. És una casa de dues plantes i cadascuna té una superfície de 100 m². L'historiador local Josep Maria Toffoli explica que a la finca hi havia hagut el conegut com a Cafè de Baix, que es va obrir l'any 1850 i va funcionar fins a la Guerra Civil.

Possibles usos

Les obres que s'hi fan són “actuacions d'urgència”, en paraules de la regidora d'Urbanisme, que ha avançat que la intenció de l'Ajuntament és demanar una altra subvenció per poder rehabilitar-ne l'interior i donar un ús a l'edifici. De moment no està decidit què s'hi farà, tot i que alguns partits portaven al programa electoral propostes per a can Riera. Núria Garcia apunta la possibilitat de buscar-li un ús complementari a la biblioteca de Can Baratau, molt a prop de can Riera, i destinar-la a sala d'estudi. Aquesta és també una de les propostes que fa Convergència. La seva portaveu, Olga Rué, apunta també la possibilitat de situar-hi un viver d'empreses destinat a emprenedors que comencen a desenvolupar el seu negoci. Al programa electoral de Junts per Tiana, l'agrupació d'electors proposava convertir can Riera en un centre d'història local amb la seu de l'arxiu municipal i una mostra permanent sobre la història de la vila, a més d'una sala d'exposicions a la planta baixa.

Els diners dels mobles van a Tiana Solidària

Els projectes engegats per l'entitat Tiana Solidària seran els beneficiaris de la venda dels mobles de can Riera. Els últims objectes que quedaven a la casa es van posar a la venda diumenge al parc de l'Antic Camp de Futbol en el marc de la fira de segona mà, i es van recaptar 235 euros. Aquest import se suma als 912 euros que ja s'havien recollit l'any passat en la venda de la major part dels mobles que hi havia a la casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona