Urbanisme

Blanes protegeix sis construccions de l'antiga SAFA

El ple ho va acordar per unanimitat

També es va aprovar el pressupost del 2016 amb el suport de C's i el PP

Sis elements de l'empresa Nylstar de Blanes (l'antiga SAFA) estaran protegits, després que el ple va aprovar suspendre l'atorgament de llicències de reforma i enderrocament que afectin les construccions a protegir, que no es podran enderrocar.

Les edificacions objecte de la protecció són la xemeneia de ventilació de la fibrana, la xemeneia gran de calderes, les façanes principals de les naus de filatura i d'“escollit”, el pas cobert entre nau de filatura i nau d'“escollit”, els barracons antics de la plaça central i l'edifici que es coneix amb el nom d'“hotelet” del Racó Groc. El 29 de gener el ple de l'Ajuntament havia acordat suspendre l'atorgament de llicències d'enderroc davant la intenció de l'empresa d'enderrocar una de les xemeneies ara protegides.

El portaveu de la CUP, Jaume Pujadas, va “celebrar” que s'hagi canviat la proposta original de l'equip de govern, que deixava la porta oberta a usos comercials en una zona de l'empresa. “Ens preocupa aquest model de polígon industrial consumista, no ens agrada. Hem de revitalitzar una economia productiva no només de consum”, va dir.

“Voltors financers”

El portaveu d'ICV-EUiA, Víctor Catalán, va advertir que l'empresa propietària de Nylstar, el grup inversor Praedium, “no són del ram tèxtil sinó que són uns especuladors urbans, voltors financers que es dediquen a fer martingales urbanístiques”. “Finalment ha caigut la part dels usos, i com que de moment només es parla de la part patrimonial hi ha garantia suficient per votar-hi a favor”, va concloure. Per la seva banda, Sergio Atalaya (Ciutadans) va afirmar que tot el que estan fent els propietaris ara va encaminat a cessar l'activitat industrial, i va fer costat als treballadors. La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va explicar que havien fet una reunió amb la direcció de l'empresa “en què vam manifestar la nostra preocupació perquè ens interessa que l'activitat industrial no decaigui i si pot ser s'ampliïn els llocs de treball”. Fa uns mesos l'empresa va fer un ERO voluntari al qual es van acollir una trentena de treballadors.

Pressupost aprovat

D'altra banda, el ple va aprovar també el pressupost, que puja a 45.759.393 euros, amb els vots a favor del PSC i CDC, a l'equip de govern, Ciutadans i el PP. ERC, Batega i la CUP es van abstenir, mentre que ICV-EUiA hi va votar en contra.

LA XIFRA

45,7
milions
d'euros és la xifra del pressupost de Blanes per al 2016, que preveu inversions d'1,3 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia