Urbanisme

Blanes vol fons europeus per fer el parc dels Padrets

El cost de la compra i l'adequació del paratge es calcula en 6.400.000 euros

El ple va aprovar per unanimitat el canvi de titularitat de la GI-600 que ha de permetre fer la rotonda de Ca la Guidó

L'Ajuntament de Blanes ha aprovat l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible (DUSI) per crear el parc dels Padrets, amb un cost global de 6.400.000 euros. Aquest import inclou els 3,2 milions d'euros que l'Ajuntament ja va acordar pagar als ara expropietaris del paratge dels Padrets, d'uns 5.000 metres quadrats. Per afrontar l'elevat cost de la compensació als propietaris i de la urbanització de la zona, l'Ajuntament va aprovar demanar una subvenció a la UE mitjançant el fons Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

Els grups de Batega, ICV-EUiA i el PSC van coincidir a agrair al portaveu del PP, Salvador Tordera, la seva “insistència” perquè l'Ajuntament preparés la documentació per accedir als fons, un informe extens que es va preparar, segons va dir Víctor Catalán (ICV-EUiA), en només cinc dies. Catalán va destacar també l'esforç dels tècnics de l'àrea. Va demanar, d'altra banda, que la despesa que s'haurà de fer per arranjar carrers de la zona (i que es calculava que seria d'entre 100.000 i 200.000 euros) es consensuï amb els veïns a l'hora d'establir prioritats. Tordera va demanar que es faci un seguiment de la petició per garantir que “arriba a bon terme”, ja que els diners permetrien “diluir una mica” l'endeutament municipal.

En el ple també es va aprovar per unanimitat l'intercanvi de titularitat amb la Generalitat d'uns trams de la carretera GI-600 i de l'avinguda Europa, perquè l'Ajuntament pugui tirar endavant la rotonda del barri de Ca la Guidó. Joan Salmerón (ICV-EUiA) es va mostrar molt crític amb l'equip de govern perquè –segons va recordar– és una reivindicació històrica i ja es va començar a gestionar el canvi de titularitat el 2000. “Hi ha hagut molta deixadesa”, va criticar.

En el ple també es va donar compte de la renúncia de la primera tinenta d'alcalde i responsable de Turisme i Promoció Econòmica, Meritxell Salarich (CDC), i de la regidora Susana Ramajo (PSC), responsable de Benestar Social i Ensenyament. Totes dues van dir unes paraules de comiat i agraïment, i van rebre de mans de l'alcalde la rèplica de la font gòtica, per la seva dedicació al consistori. Ramajo ha estat regidora durant gairebé cinc anys, i Salarich va entrar en les últimes eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona