Urbanisme

Tiana inicia les obres perquè el centre sigui de vianants

Urbanitzaran la zona on havia hagut el doble revolt a un sol nivell i hi instal·laran el mobiliari urbà triat pels veïns

Es farà durant l'estiu i està previst que es pugui enllestir a principi d'octubre

Tiana ho té tot a punt perquè la setmana vinent comencin les obres d'urbanització que permetran que als carrers del centre hi tinguin prioritat els vianants. Es tracta de la segona part del projecte Retrobem-nos, que es va encetar amb les demolicions que van permetre eliminar el doble revolt que els vehicles havien de fer en aquesta part de la vila així com obrir un tram de vial de 299 metres quadrats.

Ara és el torn de la urbanització del carrer d'Anselm Clavé i de la placeta creada per la demolició d'una finca, en una primera fase, i dels carrers de Sant Francesc, la Pau i Antoni Clapés, en la segona fase. La primera es farà amb fons procedents d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, que pugen a un total de 140.747,20 euros, mentre que la segona té un cost de 113.989,26 euros i anirà a càrrec del pressupost municipal.

A més d'urbanitzar els carrers a un sol nivell, està previst instal·lar-hi els elements de mobiliari urbà que van triar els veïns durant una jornada participativa feta l'octubre passat. Uns 150 veïns va dir-hi la seva per escollir que la pavimentació es faci a un sol nivell, les característiques de la nova plaça, que té una superfície de 492 metres quadrats, i els tipus d'elements urbans i arbrat que s'hi posarà. La regidora d'Urbanisme, Núria Garcia, explica que l'objectiu és “invertir la prioritat i que sigui per als vianants”. Les obres es faran durant l'estiu perquè segons la regidora, s'interfereixi menys en la mobilitat, i està previst que puguin estar enllestides a l'octubre.

La Diputació de Barcelona serà l'encarregada de fer les tasques de pavimentació del vial central, que s'haurà d'aixecar uns centímetres perquè quedi al mateix nivell que les voreres. Aquestes feines tenen un cost aproximat de 68.000 euros. Està previst que es puguin fer al mateix temps que la resta d'obres, però la Diputació encara no ha comunicat a l'Ajuntament de Tiana quan té previst començar-les.

LA XIFRA

140.747
euros
és l'import de la primera fase de les obres, que inclou la urbanització del carrer Anselm Clavé i la plaça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia