Urbanisme

Campanya per condicionar les façanes d'Olot

L'Ajuntament obre per primera vegada una línia d'ajudes econòmiques destinades a reparar façanes en mal estat d'edificis plurifamiliars situats a qualsevol lloc de la ciutat

L'Ajuntament d'Olot ha establert per primera vegada una línia de subvencions per millorar les façanes dels edificis plurifamiliars construïts abans de l'any 1950 a qualsevol lloc de la ciutat. La iniciativa, que té de precedent immediat les ajudes que es van concedir la dècada passada al centre de la ciutat en el marc del pla de barris, es finança amb una partida modesta en el pressupost del 2016 (20.000 euros), però la intenció del consistori és ampliar-la, si és que cal.

La subvenció serà per a la meitat del pressupost de l'obra, amb un màxim de 3.000 euros. En cas que l'edifici estigui catalogat, l'ajuda pujarà a un 25% més del cost de la intervenció. Les sol·licituds es podran presentar entre el 15 de juliol i el 31 d'agost i les obres subvencionades s'hauran d'haver acabat el 31 de desembre.

Els projectes que s'incloguin en la campanya poden consistir des de reparar el remolinat fins a pintar, passant per retirar elements com ara antenes i estenedors, i netejar i restaurar els tancaments (no pas substituir-los) i els elements metàl·lics.

Malgrat que de primer moment es pot pensar que la majoria dels edificis amb la façana en mal estat són al centre, en realitat n'hi ha arreu del terme, excepte als barris més moderns.

Segons han explicat des de l'equip de govern, de CiU i el PSC, la iniciativa és “pionera i experimental” i s'adiu al pla de govern d'aquest mandat. “L'objectiu –hi afegeixen– és que, al mateix temps que es millora la qualitat de vida dels ciutadans i s'embelleix la ciutat, es contribueix a la reactivació del sector de la construcció, la generació de llocs de treball i l'estalvi i l'eficiència energètica.”

LA XIFRA

3.000
euros
és la quantitat màxima que pot rebre cadascun dels projectes de rehabilitació

LA DATA

1950
és l'any
de construcció que marca el límit dels edificis que poden acollir-se a la nova convocatòria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia