Urbanisme

URBANISME

L'entorn del mercat serà una illa de vianants

L'Ajuntament de Tarragona accepta la proposta de l'“illa Corsini” de CiU, que convertirà els carrers del voltant de la plaça en una zona per a vianants

L'Ajuntament de Tarragona convertirà en zona de vianants l'entorn del Mercat Central, ja que ahir va tirar endavant una moció de CiU en aquest sentit en el ple que es va aprovar amb l'única abstenció d'ICV-EUiA. El portaveu de CiU, Albert Abelló, va defensar que el projecte, batejat amb el nom d'”illa Corsini”, dinamitzarà comercialment el centre i millorarà la qualitat dels 5.000 residents de la zona. La proposta es fonamenta a fer d'ús exclusiu per a vianants totalment o parcialment el carrers de l'entorn del mercat. El tinent d'alcalde de Territori, Josep M. Milà (PSC), preveu que la reforma de l'espai requerirà d'una inversió mínima d'un milió i mig, que també inclourà l'ampliació de les voreres del carrer de la Unió i un pulmó verd a l'entorn del Fòrum de la Colònia. La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, es va abstenir perquè considera que a la ciutat es fan actuacions “a cop de moció”, sense una planificació ni una assignació pressupostària prèvies.

El ple d'ahir també va convertir una moció d'ERC-MES-MDC en una declaració institucional per instar el govern espanyol a permetre la implantació de xarxes elèctriques tancades al polígon químic, tal com es fa en altres polígon europeus, amb l'objectiu de rebaixar el 30% el cost de l'energia. També es aprovar per unanimitat una moció de C's a favor de la creació d'una comissió tutelada per la Generalitat per cercar una solució al transport públic ferroviari al Camp de Tarragona.

LA XIFRA

1,5
milions
és el cost mínim estimat per convertir els carrers de l'entorn de la plaça Corsini en una illa de vianants.

Franco ja no és alcalde honorari

El ple va retirar ahir per unanimitat el títol d'alcalde honorari perpetu al dictador Francisco Franco, que li havia estat atorgat per la ciutat el 31 de març de 1964. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va celebrar l'acord i va manifestar que “ningú no es mereix un càrrec públic a perpetuïtat”. El portaveu d'ERC i impulsor de la moció, Pau Ricomà, va tenir un record per a les 712 víctimes que, entre el 1939 i el 1948, “van patir judicis sumaríssims d'aquell règim feixista, criminal i repressor”. El regidor de la CUP, Jordi Martí, va demanar “retirar les medalles d'altres fills del franquisme i del colonialisme com a Pau del Protectorat”, i va finalitzar amb el poema de Joan Brossa Final, com a símbol que “avui es mor Franco a Tarragona d'una manera democràtica”.

D'altra banda, el ple també va aprovar una moció d'urgència de la CUP per demanar la dimissió del ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i del director de l'Oficina Antifrau per l'escàndol de les converses que van transcendir als mitjans. Tots els grups, menys el PP, hi van donar suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia