Urbanisme

URBANISME

Figueres perd les 35 places del pàrquing gratuït del barri de la Creu de la Mà

L'empresa propietària ha comunicat a l'Ajuntament que vol destinar aquest espai a habitatges

El consistori busca un espai semblant a la zona

Figueres perd un dels aparcaments gratuïts en un dels barris més poblats de la ciutat, el de la Creu de la Mà. El pàrquing estava situat al carrer Borrassà, concretament a la cantonada amb el carrer Torres i Bages i té una superfície de 1.200 metres quadrats.

La pèrdua d'aquest espai d'aparcament és deguda a la voluntat de l'empresa propietària de fer-ne ús per edificar-hi habitatges.

L'Ajuntament de Figueres ja ha anunciat que s'estan buscant alternatives a la zona per poder solucionar la necessitat d'espai d'aparcament en aquesta zona, en concret a tot el sector migdia de la població.

El contracte vigent era de l'abril del 2011, moment en què la ciutat va obtenir la cessió per destinar l'espai a aparcament. En aquell moment es van fer obres per poder habilitar l'espai que no estava pavimentat. Reequilibrat el solar i asfaltat, es va posar en ús al cap de poques setmanes. S'hi van marcar 35 places que ara es trobaran a faltar.

En aquell inici de mandat 2011/15, es van habilitar diversos espais gratuïts com els del Rec Arnau, el dissuasiu de la plaça El·líptica, el del parc Sol, i també se'n va habilitar un al sector Costa Brava.

La regidora Agnès Lladó, del grup d'ERC de l'Ajuntament de Figueres, reclamava que s'estudiï la possibilitat de crear un pla de solars buits existents a la ciutat, amb la finalitat de trobar-los ús per als veïns i evitar-ne la degradació.

LA XIFRA

1.200
metres quadrats
és la superfície on hi havia fins ara habilitat el pàrquing.

LA DATA

04.11.11
Cessió.
La cessió d'aquest terreny datava de la primavera de l'any 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia