Urbanisme

Els consells comarcals rebutgen els criteris urbanístics i reclamen més infraestructures a l'Ebre

Volen una estació al centre del Montsià i una altra de mercaderies a la Pobla

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, va explicar que han recollit les al·legacions dels pobles que han decidit presentar-les conjuntament. Andreu va precisar que el Consell del Baix Ebre rebutja les noves figures urbanístiques excessivament proteccionistes, ja que suposen una vulneració de l'autonomia municipal. De fet, al Baix Ebre reclamen menys restriccions i la inclusió del pla director de construccions en sòl no urbanitzable, promès pel director general d'Urbanisme. A banda, els ajuntaments del Baix Ebre demanen plenes competències sobre la via verda i sobre les estacions de l'antiga línia fèrria de la vall de Safan.

Joan Castor Gonell va assenyalar que al Consell Comarcal del Montsià també han defugit presentar aquelles esmenes que podrien enfrontar dos municipis. Així, han reclamat que el nou pla territorial prevegi millores a l'estació d'Ulldecona i una altra estació al centre de la comarca, sense concretar-ne la seua ubicació. De la mateixa manera, també consideren que caldria fer algunes millores en l'actual N-340, per garantir una comunicació més fluïda a la zona costanera, i construir una altra carretera que comunique l'interior del Montsià amb el port i la zona industrial dels Alfacs. Finalment, també s'ha proposat a la Generalitat que es tinga en compte la demanda de sòl industrial de l'interior de la comarca, amb el viver d'empreses de la Galera. Per la seua banda, Àngel Ferràs va remarcar que el consell d'alcaldes de la Terra Alta vol menys zones de protecció, ja que el pla territorial té paràmetres urbanístics «ambigus i difícils de fer complir». A més, reclamen el desdoblament de l'N-420; la inclusió de la via verda: la millora de la carretera de Bot; una estació de mercaderies a la Pobla de Massaluca, i més transport públic, sobretot amb més connexions amb Tortosa i Móra d'Ebre.


REACCIONS

DANIEL ANDREU
c.c. baix ebre
«Les zones de protecció urbanística incapaciten l'autonomia municipal. Volem menys restriccions i el pla director en sòl no urbanitzable que ens havien promès»
JOAN C. GONELL
c.c. montsià
«Cal millorar l'estació d'Ulldecona i fer-ne una altra al centre del Montsià. També ens fan falta millores a l'N-340 i comunicar més bé l'interior amb els Alfacs»
ÀNGEL FERRÀS
c.c. terra alta
«Volem menys zones de protecció i millores en les carreteres de la comarca. El pla territorial té paràmetres urbanístics ambigus i difícils de fer-los complir»
BERNAT PELLISA
c.c. ribera d'ebre
«Cada poble presentarà les al·legacions al pla territorial, però hem convocat un consell d'alcaldes per suggerir que es tinga en compte el pla director en sòl no urbanitzable»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona