Urbanisme

Infraestructures

Adjudiquen la fi de la ronda de Palafrugell

Les obres començaran a final de setembre, duraran uns sis mesos i tenen un pressupost inicial de 548.380 euros

L'Ajuntament de Palafrugell ha adjudicat a Aglomerats Girona les obres per urbanitzar el tram pendent de la ronda Nord, que, amb un traçat d'uns 500 metres, transcorrerà majoritàriament en terrenys del terme municipal de Begur i completarà la circumval·lació urbana del nucli palafrugellenc.

El contracte s'ha signat per un import de 548.379,82 euros més IVA, i les obres haurien de començar a finals de setembre, amb un termini d'execució de sis mesos. En virtut del conveni signat entre els ajuntaments de Palafrugell i Begur la infraestructura viària serà finançada íntegrament pel municipi de Palafrugell, que també es fa càrrec de l'expropiació dels terrenys per on passarà el vial. Les obres de connexió amb la zona industrial es faran de manera paral·lela a l'obertura de la ronda i seran finançades pels propietaris privats de la zona.

El traçat s'iniciarà a l'encreuament dels carrers de la Metal·lúrgia i de la Indústria del sector industrial de Palafrugell, entrant en terrenys del terme municipal de Begur i passant pel sud de la masia de can Frigolet, fins a connectar amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol de Palafrugell.

El vial tindrà una calçada de 7 metres d'amplada, amb un carril per sentit. Pel costat nord hi haurà un passeig per a vianants de 2 metres d'amplada, un carril bici d'1,80 metres segregat del trànsit de vehicles i l'enllumenat.

El projecte inclou la plantació d'arbrat d'espècies adaptades al clima mediterrani i altra vegetació diversa, amb la corresponent xarxa de reg.

El mobiliari urbà es col·locarà al costat nord del creuament del nou vial amb el camí de can Frigolet i en la trobada amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol, amb bancs de fusta tropical per a intempèrie i papereres metàl·liques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia