Urbanisme

Municipal

Girona vol decidir com serà la nova plaça Espanya en un procés participatiu

Encara s'està acabant d'estudiar, perquè no és un projecte a curt termini, però el consistori diu que no s'allargarà per evitar deixar “un espai mort”

L'equip de govern de Girona treballa amb la idea de decidir la remodelació i els nous usos de la plaça Espanya –davant de l'estació de tren convencional– a través d'un procés participatiu. La decisió encara no està presa del tot, perquè no és un projecte a curt termini, però en els pròxims mesos caldrà prendre una decisió si no es vol deixar l'espai molt temps en desús.

El primer trimestre del 2017 ha d'entrar en funcionament la nova estació d'autobusos de Girona situada a la primera planta subterrània de l'estació del tren d'alta velocitat (TAV), segons el calendari que va fer públic la Generalitat a l'inici de les obres, a l'abril. En menys de mig any, doncs, quedarà alliberat l'espai que ha ocupat els darrers gairebé vuit anys l'estació provisional d'autobusos a la plaça Espanya i caldrà repensar urbanísticament tota aquella zona.

En el pla de govern 2016-19, presentat aquest juliol, en un dels punts s'indica: “Iniciarem de manera immediata el projecte, amb fórmules participatives, per a la remodelació i els nous usos de la plaça Espanya.” El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, matisa, però, que la decisió sobre el procés participatiu encara no està presa del tot, malgrat que és la idea. A més, subratlla que es tracta d'un espai que és propietat d'Adif i que també hi una parcel·la que és d'un particular. “Hem de veure com ho organitzem tot. No està clar, perquè no serà immediat. Primer hi haurà tot un procés de desmuntatge de les marquesines. També haurem de parlar amb Adif i el propietari particular”, explica el regidor. Tot i això, Alcalà admet que és una decisió que no es pot demorar gaire en el temps perquè el consistori gironí té clar que cal “evitar que quedi un espai mort” al centre de la ciutat.

La plaça Espanya està ocupada per l'estació provisional d'autobusos des de finals d'abril del 2009, quan les obres del TAV al parc Central van obligar a desmantellar l'estació d'autobusos que des de 1984 era en aquest parc. En aquell moment la previsió era que fos per uns cinc anys, però el retard en l'inici de la construcció de la nova estació farà
que finalment l'estació provisional hagi estat en funcionament uns vuit anys.

LA FRASE

No és un projecte a curt termini. Primer es desmuntaran les marquesines i caldrà parlar amb Adif
Joan Alcalà
REGIDOR D'URBANISME DE GIRONA

LES DATES

03.2017
És el mes
en què està previst que entri en funcionament la nova estació de busos a l'edifici de l'estació del TAV
04.2009
És el mes
en què es va obrir l'estació provisional de busos a la plaça Espanya amb motiu de l'inici de les obres del TAV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia