Administracions

Traves a les autocaravanes arran de platja a Palamós

L'Ajuntament anuncia que posarà gàlibs per impedir l'accés i les llargues estades al pàrquing del passeig del Mar

L'acumulació de vehicles amb l'estacionament gratuït genera controvèrsia

La gratuïtat de l'aparcament de la platja de Palamós, encara més després que s'hagi rescindit la concessió a l'empresa Romepark, ha fet que molts autocaravanistes es trobin amb un emplaçament privilegiat a primera línia de mar per fer-hi estades des d'aquesta tardor. Passades les festes de Nadal, aquesta setmana la situació és més tranquil·la, però al novembre i al desembre s'hi han arribat a concentrar desenes d'autocaravanes, cosa que ha provocat les queixes d'alguns veïns. En el ple del novembre passat el portaveu de Junts per Palamós i Sant Joan, Dani Reixach, ja va alertar del risc de massificació de vehicles turístics. I dimarts, en la sessió ordinària del gener, la regidora del PP, Vanesa Mànyik, va tornar a preguntar al govern municipal sobre aquesta qüestió. L'alcalde, el republicà Lluís Puig, va anunciar que ha ordenat a la brigada municipal la instal·lació de pòrtics metàl·lics que impedeixin el pas de vehicles amb gàlibs grans, una argúcia per barrar l'accés a l'aparcament a les autocaravanes. Fins ara la policia local recordava als usuaris la prohibició de treure taules o cadires i sobrepassar les 72 hores d'estacionament sense bellugar el vehicle, però no ha donat resultat. Al municipi aquest fenomen genera controvèrsia entre els que critiquen la mala imatge de l'aglomeració d'autocaravanes i els que defensen que els seus propietaris generen negoci turístic en temporada baixa. Les associacions d'autocaravanistes sovint es queixen dels límits que els imposen, i defensen que no se'ls pot limitar el dret a estacionar, ja que són vehicles de dimensions superiors però, al capdavall, amb els mateixos drets que tindria el conductor d'un vehicle petit.

La solució, a mitges, de Platja d'Aro

Les autocaravanes han donat lloc a debats encesos durant els darrers anys als municipis turístics de la Costa Brava. El fenomen creix, amb un volum de visitants en temporada baixa al qual cap municipi vol renunciar, però que alhora alimenta conflictes d'interessos. A Castell-Platja d'Aro, el govern del PSC, ICV i el PP que va governar el municipi entre el 2009 i el 2011 va intentar ordenar l'aparcament amb un estacionament públic tarifat. Però les queixes dels càmpings, que hi veien una competència deslleial, i la dificultat per controlar la durada de les estades van fer que el sistema passés a ser gratuït i ara només funcioni en temporada baixa, quan els càmpings estan tancats. Tot i això, l'estacionament d'autocaravanes a la via pública es continua produint al llarg de l'avinguda de París. A Sant Feliu tampoc no se n'han sortit encara amb la regulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia