Medi ambient

Palamós vol refer el camí de ronda amb diners municipals

El govern local té el vistiplau del servei estatal de Costes per actuar al tram de s'Alguer

La solució, pendent d'un estudi

L'Ajuntament de Palamós vol agafar la iniciativa aquest any per reobrir el tram tallat del camí de ronda a s'Alguer, en una petita secció on s'han produït diverses esllavissades els darrers anys. L'anterior executiu, del PSC i l'Entesa, plantejava instal·lar una passera metàl·lica, però en el servei estatal de Costes no veien clara la solució i, al final, s'hi va aixecar un mur per evitar que algun passejant prengués mal.

Des de Costes, tampoc eren partidaris de sufragar la consolidació del talús i van apuntar que l'única alternativa era desplaçar el mur perimetral de les propietats que voreja el camí de ronda uns metres terra endins, inviable pel desacord dels privats.

Ara, el nou govern d'ERC i CiU s'ha ofert a costejar l'actuació i l'alcalde, Lluís Puig, explica que des del servei estatal hi ha el compromís de donar llum verd a la solució que plantegi el municipi.

El consistori va encarregar un projecte arquitectònic que determini la solució i ha reservat una partida de 30.000 euros per a l'obra. La idea és tenir clara l'actuació a la primavera i iniciar-la abans d'estiu, “perquè és un problema urgent”, diu Puig, però l'alcalde admet que si no hi ha prou marge hauran de deixar els treballs per després de la temporada turística. El delegat de Costes, Jordi Planella, alerta que, si no es fa una obra ambiciosa, “es corre el risc que sigui un nou pedaç”.

LA XIFRA

30.000
euros
ha reservat, aquest any, el govern en el pressupost municipal per mirar de resoldre el tram de s'Alguer.

Alternativa transitable per la platja

El tall del camí a s'Alguer Petit és un mal menor per als turistes, que tenen l'opció de prosseguir per les escales que baixen cap a la cala i salvar el tram esllavissat arran de l'aigua, sempre que no hi hagi mala mar. Però el tràfec de caminants per la platja incomoda els propietaris de les antigues barraques de pescadors, que fan molta vida a l'exterior per les reduïdes dimensions dels habitacles. La regularització de les barraques, bé cultural d'interès nacional des del 2004, és l'altra assignatura pendent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona