Medi ambient

Projecte de repoblació forestal al cap de Creus

Bosques Sostenibles l'inicia avui amb la plantació de 425 arbres a la serra de Rodes, als quals espera que s'afegeixin milers d'exemplars més al llarg de l'any

L'empresa de gestió ambiental Bosques Sostenibles comença avui un projecte de repoblació forestal al Parc Natural del Cap de Creus amb la plantació de 425 arbres, als quals espera que s'afegiran milers d'exemplars més al llarg del 2016. Els primers 425 arbres –alzines, sureres, pins blans i pinyoners– ajudaran a repoblar una zona de 50 hectàrees dins del paratge natural d'interès nacional de la serra de Rodes.

La plantació té com a objectius la millora de la biodiversitat mitjançant l'augment de la coberta forestal arbrada, la creació d'un paisatge més divers, que faciliti l'establiment d'un nombre més gran d'espècies, la creació de sòl fèrtil i la reducció de l'erosió, fet que contribueix a reduir els efectes del canvi climàtic i la regressió de la vegetació. “L'impacte i la gran recurrència dels incendis forestals ha fet que hi hagi una vegetació arbustiva densa i uniforme d'elevada combustibilitat”, explica Jesús David Sánchez, enginyer de muntanyes de l'entitat, que recorda que el 2015 es van construir àrees de protecció d'incendis en 80 hectàrees de zones clau del parc.

LA XIFRA

425
arbres
seran plantats en una zona de 50 hectàrees del paratge natural d'interès nacional de la serra de Rodes.

Gràcies a Viglya i a Tere Puig

La majoria dels arbres, uns quatre-cents, es plantaran gràcies a un acord de col·laboració amb la consultora Viglya, que cada any destina una part de la seva facturació a projectes de conservació ambiental. Els altres 25 arbres corresponen a una iniciativa particular, la de l'escriptora i editora Tere Puig, autora del conte Soñé que era un árbol, que afirma: “He volgut retornar a la natura una part del que li vaig prendre en préstec, tancant així el cercle.” Una cooperativa d'inserció sociolaboral de l'Alt Empordà s'encarregarà, en coordinació amb Bosques Sostenibles, dels treballs de plantació.

Des de Bosques Sostenibles es deixa clar que és un projecte que tot just comença i que esperen que altres empreses compromeses amb el medi ambient s'hi afegeixin al llarg de l'any: “Necessitem plantar milers d'arbres”, subratllen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona