Administracions

Gavà donarà un euro diari als avis que ajuden els fills que fa temps que estan a l'atur

L'Ajuntament destinarà 65.000 euros a complementar la pensió d'uns 200 jubilats durant un any

Beneficiarà els que ajudin els fills que fa dos anys que no treballen

Un euro diari. O el que és el mateix: 365 euros a l'any. És l'ajut que l'Ajuntament de Gavà donarà als ciutadans majors de 65 anys que, empesos per la crisi, destinin part de la pensió a ajudar els fills i néts víctimes de l'atur de llarga durada. Es tracta d'una iniciativa batejada com a Jubilació 365, amb què el consistori vol ajudar els gavanencs que, tot i no estar en situació de pobresa extrema, sí que viuen una situació familiar complicada. A partir del dia 9 de maig, podran demanar aquest ajut les persones majors de 65 anys que tinguin fills més grans de 25 anys que faci com a mínim dos anys que estan a l'atur de manera continuada. Hi haurà un llindar màxim d'ingressos per unitat familiar per aspirar a aquesta ajuda. Per exemple,
en cas que hi hagi un sol progenitor, els ingressos bruts anuals no podran superar els 19.919 euros.

L'Ajuntament de Gavà ha destinat al programa Jubilació 365 un total de 65.000 euros, que repartirà fins a exhaurir la partida. “Pensem que en tindrem prou per cobrir la demanda”, va explicar ahir l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que va xifrar en 200 les famílies beneficiàries de l'ajut durant els propers 12 mesos. Sánchez va presentar la iniciativa, que va qualificar de pionera, al casal de la gent gran del Centre, davant d'un centenar de beneficiaris potencials. Allà va recordar que l'impacte de la crisi ha motivat que molts dels presents hagin hagut de dedicar part de la seva pensió “a la hipoteca dels fills, a omplir-los la nevera i a les activitats extraescolars dels néts, més que no pas a projectes personals després de tota la vida treballant”.

“Els programes de la Generalitat i l'Estat no han servit per cobrir aquesta situació que esteu vivint”, va assegurar Sánchez al públic. “Esteu assumint l'ajut als vostres fills com una solidaritat intergeneracional, però no heu estat acompanyats per l'administració”, va dir. “Hem detectat que els jubilats estan deixant de fer coses per ajudar els fills, com anar a excursions, o coses més greus, com no canviar-se la dentadura postissa. I hem volgut avançar-nos a les necessitats amb un programa innovador”, va declarar l'alcaldessa.

LA XIFRA

65.000
euros
destinarà l'Ajuntament al programa ‘Jubilació 365', que complementarà la pensió d'uns 200 gavanencs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia