Infraestructures i serveis

síndic de greuges

medi ambent

El Síndic actua per l'aigua contaminada a la Bisbal i Forallac

S'adreça als municipis afectats, Sorea i l'ACA per conèixer les accions per garantir el subministrament d'aigua potable

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici arran de les informacions publicades segons les quals 12.000 veïns de la Bisbal d'Empordà i Forallac no poden beure aigua de l'aixeta ni emprar-la per cuinar des del 7 d'agost com a conseqüència d'un excés d'herbicides. Com que l'accés a l'aigua potable és “un dret humà essencial per al ple gaudi de la vida i un servei bàsic”, el síndic s'ha adreçat als dos ajuntaments, a l'empresa concessionària del servei (Sorea) i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per analitzar la situació i les actuacions dutes a terme fins ara per les administracions implicades i empreses competents.

En aquest sentit, des de la perspectiva mediambiental, el síndic demanarà informació per conèixer les causes i l'origen de la contaminació de l'aigua; i, des de la perspectiva de consum, demanarà informació sobre les accions empreses per garantir el subministrament d'aigua potable als veïns, ja sigui de manera transitòria o permanent, una vegada resolt l'episodi de contaminació. A la Bisbal, la setmana passada es van començar a repartir garrafes d'aigua embotellada entre els col·lectius més vulnerables i un camió cisterna va començar a circular dimarts, cada matí feiner, per proveir d'aigua potable veïns i restauradors bisbalencs.

Segons un comunicat emès ahir per la sindicatura, també preguntaran si es preveu la possibilitat de compensar les persones afectades per un servei del qual no han pogut gaudir plenament, i el procediment per rescabalar als abonats els dies en què no han pogut fer servir l'aigua de l'aixeta per beure o cuinar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona