Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Vic

Divendres, 16 novembre 2018

Breda

20.00. Sala polivalent del Centre cívic 1 d'Octubre. Conferència a càrrec del psicòleg Enric Font, que parlarà sobre el càncer, malaltia escollida per a la 27a edició de La Marató.

Olot

19.00. Casal Marià. Xerrada Quin és l'estat actual dels esculls de corall?, a càrrec de Josep Maria Gili, doctor en Ciències Biològiques i professor d'investigació de l'Institut de Ciències del Mar - CSIC. Dins la Setmana de la Ciència.

Ripoll

19.30. Sala Tomàs Raguer del Museu Etnogràfic. Conferència En busca de la síntesis, a càrrec de l'estudi d'arquitectura Cadaval & Solà-Morales.

Llambilles

20.00. Sala del pavelló. Xerrada Tècniques d'estudi i hàbits. Dins el cicle El món de l'adolescent i la joventut, a càrrec d'Elisabet Soler, psicòloga.

Dissabte, 17 novembre 2018

Olot

18.00. Sala El Torín. Conferència Els reptes de futur de les administracions locals i el paper de les comarques, a càrrec de Carles Ramió, catedràtic en Ciència Política i Administració Pública de la Universitat Pompeu Fabra. Acte de commemoració dels 30 anys del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Sant Joan de les Abadesses

18.00. Palau de l'Abadia. Conferència Gioachino Rossini, el cigne del bel canto (150 aniversari), a càrrec de Joan Vives, professor d'Història de la Música i divulgador musical.

Girona

12.00. Espai Marfà. Audició comentada Sessions LP 25 Appetite for Destruction de Guns'n'Roses, a càrrec de Jordi Planagumà, músic i activista cultural, i Edu Bonet, músic.

Dilluns, 19 novembre 2018

Vallfogona de Ripollès

17.00. Local cultural. Xerrada de La Marató de TV3 sobre el càncer.

Ripoll

19.00. Biblioteca Lambert Mata. Xerrada Pompeu Fabra, seny ordenador de la llengua, a càrrec de David Paloma, filòleg.

Santa Coloma de Farners

18.00. Biblioteca Joan Vinyoli. Xerrada Quan podem dir que una cosa és justa?, amb Josep M. Carbó, professor i filòsof.

Girona

17.00. Hotel d'Entitats. Conferència Música i Alzheimer. Identitat, comunicació, benestar, a càrrec de Mònica de Castro, musicoterapeuta. Dins el cicle La cuidadora. Eines de suport.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Xerrada La nanotecnologia: la revolució invisible, a càrrec de Jordi Díaz. Dins la Setmana de la Ciència.

19.00. CaixaForum. Conferència Nàpols, a càrrec de Joan Vives. Dins el cicle La primavera del barroc: història de 4 ciutats.

Dimarts, 20 novembre 2018

Banyoles

19.30. Acadèmia de Francès Banyoles. Xerrada participativa en francès sobre la mediació humanista: una aproximació per transformar les nostres relacions de conflicte, amb Guy Escalettes.

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència El suburbium de Gerunda a l'època romana, amb Josep M. Nolla, catedràtic d'Arqueologia de la UdG. Dins les Aules d'Extensió Universitària.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Vindrà el dia en què els catalans ho tindrem tot sabut, amb Alba Padrós. Dins el curs d'introducció a la filosofia catalana.

19.00. Caixa Forum. Conferència A la cerca d'una altra Terra, a càrrec de Ignasi Ribas, director del Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

19.30. Centre Cívic Ter. Xerrada Jocs de taula, quins ens convenen?.

19.30. Centre cívic Barri Vell - Mercadal. Conferència El malbaratament dels aliments i el consum responsable, a càrrec de Frederic Gómez, president del Banc dels Aliments de Girona.

20.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Llull. Òpera en un pròleg i dos actes, a càrrec de Francesc Cassú, director musical i Josep Lagares, president de Fundació Metalquimia. Amb la participació dels solistes: Roger Padullés, Marta Mathéu i Gemma Coma-Alabert.