Xarxa Natura 2000

El 95% del litoral de Catalunya fa nou anys que està hipotecat a la CEE. En el seu moment el país, a canvi de subvencions, va incorporar més del 28% del territori català a la Xarxa Natura 2000. En què es varen gastar els diners els nostres governants ara no importa, el que importa és aturar aquest disbarat que pretén convertir tot Catalunya en un santuari, en un gran parc d'atraccions perquè la resta d'europeus puguin venir a visitar aquest futur pessebre a l'aire lliure en què pretenen convertir la nostra nació, com si els ciutadans no fóssim tals, sinó obligats figurants forçosos d'un pessebre anomenat Catalunya.

Arrels, tradicions, costums, propietat privada, drets adquirits, sentir-se lliure..., per alguns son paraules obsoletes que cal oblidar, l'actual cultura tradicional catalana fa nosa a l'emergent indústria mediambiental, la qual només espera que li netegin el territori de ciutadans «descontrolats», per així poder muntar les pertinents portes al mar i a la muntanya, a fi que tothom passi per caixa quan surti de casa.

Es pot dir més diplomàticament, però a aquestes altures el malestar d'una gran part de la societat permet no fer-ho.

Aquest santuari mediambiental que pretén portar a terme el govern de Madrid, amb el vistiplau de la Generalitat i alguns ajuntaments, pretén que els ciutadans de Catalunya renunciïn als seus propis drets adquirits, a l'arrelament i assoleixin la mateixa condició de qualsevol turista estranger, quan un pretengui conviure amb la pròpia natura.

S'està cometent un atemptat contra la qualitat de vida de les persones i contra els propis drets constitucionals.