52 delictes per cada 1.000 habitants a Girona

La Policia Municipal celebra la seva festa fent repàs de les dades de seguretat i entregant condecoracions pels serveis

Josep Palouzié va aportar les dades sobre la delinqüència detectada a la ciutat durant el passat 2009 i va arribar a la conclusió que, a Girona, la crisi no ha provocat un augment de la delinqüència, com ha passat en altres llocs. El nombre de 52,8 delictes per cada mil habitants queda molt per sota dels 60 delictes per cada mil habitants que es registra a la ciutat de Barcelona. Els delictes de lesions van passar dels 437 del 2008 als 387 del 2009. Pel que fa als delictes perpetrats en l'àmbit de la llar, s'ha passat dels 371 als 285. En el cas de delictes sexuals, se'n van detectar 52 el 2008 i 44 el 2009.

També hi ha hagut una reducció en el nombre d'accidents de trànsit amb víctimes, que ha passat dels 457 del 2008 als 450 del 2009. L'any passat va morir una persona d'accident de trànsit als carrers de la ciutat, mentre que el 2008, les víctimes mortals van ser tres i el 2007, quatre. En matèria de trànsit, Palouzié va elogiar l'aposta que s'ha fet a la ciutat per l'ús de la bicicleta.

L'alcaldessa, Anna Pagans, va elogiar el treball de la policia de la ciutat, que es va traduir en l'entrega de medalles i condecoracions.

Creu d'honor

La creu d'honor, per la cooperació i col·laboració amb la Policia Municipal, va ser per a Hermenegildo Tomé, subdelegat del Ministeri de Defensa a Girona; per a Carme Sitjes, directora dels serveis territorials de Justícia, i també per a Josep Maria Riera, cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, i per al comissari dels Mossos d'Esquadra, Manel Castellví.

La creu d'honor col·lectiva es va lliurar a la federació d'associacions de veïns de Girona i a la Creu Roja.

Vianant salvat al carrer

També van rebre la creu al mèrit categoria d'or l'agent 10.065 i el metge del Trueta doctor José Miguel Sánchez Palomero, que el 25 de juny del 2009 gràcies a la ràpida aplicació del desfibril·lador van salvar un vianant que havia tingut una aturada cardíaca al carrer. L'home a qui van salvar, Francisco Carrión Martínez, va ser a l'acte de lliurament de medalles acompanyant els seus salvadors com a mostra d'agraïment.

Salvades de les aigües

També van rebre la mateixa creu d'or els tres mossos d'esquadra i el caporal de la policia municipal que el dia 1 de maig van llençar-se al riu per salvar una mare i la seva filla, que eren arrossegades pel corrent del Ter. Medalla també per al mossos i el municipal que van intentar reanimar, tot i que sense èxit, el noi que va caure a l'Onyar el 14 de maig durant la celebració de la victòria del Barça.

Cotxe al riu

També hi va haver medalla per a un municipal, un bomber, un guàrdia civil i tres nois que espontàniament el 27 d'octubre van ajudar en les tasques de rescat dels dos ocupants del cotxe que es va precipitar daltabaix del pont de la Barca. Un dels nois accidentats va acabar morint.

Creu d'argent

Pel que fa a la creu al mèrit categoria d'argent es van condecorar dos municipals que van evitar que una persona se suïcidés llençant-se a l'Onyar. També van rebre aquest guardó un municipal i un bomber que estava fora de servei que van evitar que es precipités al buit una nena de quatre anys que estava a punt de caure d'una finestra d'un segon pis d'un edifici de Santa Eugènia. Aquest guardó d'argent també va ser per a un jove, David Alexis Moreno Godoy, que va assistir una nena francesa de 2 anys amb una parada respiratòria. El jove, en veure el nerviosisme i alteració dels pares, es va fer càrrec de la petita i la va reanimar.

Creu de bronze

Un sotsinspector de la Policía Nacional, Joan Josep Colinet, i un tinent de la Guàrdia Civil, Antonio Aguilar Uceda, van rebre la creu al mèrit de bronze per la seva col·laboració continuada amb els municipals, sobretot amb els afers d'estrangeria. I el sergent Rojas, de la policia local, va rebre la mateixa creu per la seva tasca de planificació i execució de l'operatius de l'etapa del Tour. I finalment, també va ser guardonat amb la creu de bronze el policia municipal que va descobrir qui era l'autor d'un greu apunyalament a la zona del polvorí que es va perpetrar el 14 de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.