Els pagesos i el Parc dels Aiguamolls

Al senyor Ponç Feliu li voldria preguntar quants anys ha conviscut amb el parc per enaltir-lo tant? Pregunti a la gent que viu a l'entorn quines millores hi ha trobat, als pagesos que hi treballen quants diners per danys de fauna del parc, no autòctona, s'han invertit en 25 anys per compensar pèrdues en els conreus. Com hem de conviure harmònicament si ens limiten les activitats, els recursos i drets legítims sense compensació? És molt bonic omplir-se la boca dient que hi ha subvencions i ajudes als pagesos.

Sap vostè de les despeses anuals del parc quina és la quantitat que reverteix directament a la pagesia? En la memòria econòmica del nou pla especial ni es té en compte quina xifra de diners anirà destinada a l'agricultura. Tot i així, ningú del món de la pagesia no està en contra de protegir el territori, però sí en contra de la gestió que es fa i s'ha fet durant aquests anys. Creiem que són la pròpia gent del territori, juntament amb l'administració, qui l'hauria de fer. Reclamem un procés participatiu, que tingui en compte tots els propietaris i pagesos afectats, per tal de redactar un pla especial que ens satisfaci i que no ens atropelli, com ha passat fins ara. Un pla especial ha de ser una cosa seriosa, concretant amb la nostra participació objectius, actuacions, drets, usos i compensacions. Els pagesos estem cansats de promeses; al cap de molts anys hem entès que si no hi ha pressupost, per més que es digui, no hi ha voluntat política d'arreglar res. Un esforç en la concreció l'interpretaríem com un senyal de voler fer les coses ben fetes. Un cop s'hagi demostrat que el pla especial funciona en l'actual extensió del parc, ens podrem asseure a parlar d'una hipotètica ampliació que ara només compta amb un important rebuig social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.