Badalona no troba operador per fer el complex esportiu del parc Serentill

L'actuació, que es va començar a tramitar ara fa nou anys, té un cost de dotze milions d'euros

El projecte del complex esportiu del parc Serentill arrenca l'any 2000, quan l'Ajuntament de Badalona va requalificar els terrenys on inicialment s'havia projectat un tanatori. D'aleshores ençà, el consistori ha anat fent diversos anuncis en relació amb aquesta actuació, que sovint han quedat en simples declaracions d'intencions. Aquest mandat, el govern municipal (PSC, CiU i ERC) ha inclòs aquesta actuació entre els seus 50 compromisos de govern, i fins i tot s'havia anunciat que les obres del complex començarien entre finals del 2008 i principi d'aquest any.

Ara, però, quan l'administració local fins i tot havia desencallat un darrer handicap urbanístic (l'afectació d'un vial), la crisi econòmica colpeja aquesta actuació. El concurs per elegir l'operador que ha de construir i explotar el complex esportiu hauria d'estar convocat i resolt però fins al dia d'avui no s'ha trobat cap operador que s'hi pugui presentar, ni cap fórmula alternativa. Això ha obligat l'Ajuntament a desestimar temporalment la licitació del projecte, en espera de trobar un mínim d'una empresa privada que aspiri a executar el complex esportiu, pressupostat en dotze milions d'euros. «El que no farem és convocar un concurs si ja sabem per endavant que quedarà desert», afirma el regidor de Joventut i Esports, Albert Tomàs (PSC). Actualment, segons Tomàs, hi ha un parell d'operadors que s'han mostrat interessats a executar l'obra, si bé és cert, en paraules del regidor socialista, que «ens han demanat una mica més de temps per trobar el finançament necessari». L'Ajuntament, de moment, no es planteja rebaixar les seves pretensions, i vol tirar endavant el projecte en els termes actuals en què està plantejat. «Si passat l'estiu encara estem en el punt actual, aleshores potser haurem de redefinir el complex esportiu, però mai renunciant a fer una actuació de qualitat i singular, pensada com a equipament per donar servei a tots els ciutadans de Badalona».

Dues piscines i un pavelló

El complex que està projectat al terreny que queda a cavall de Bufalà, la Morera i Dalt la Vila ha de tenir tres plantes més pàrquing i encabir dues piscines i un pavelló poliesportiu amb tres pistes de bàsquet. L'empresa que assumeixi l'actuació ha de pagar el 85% del cost de les obres ja que la resta, a priori, prové d'una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament vol aixecar al parc Serentill el complex esportiu més gran de la ciutat, on calcula que hi haurà entre 4.000 i 5.000 abonats.

Els representants de l'Ajuntament de Badalona tenen previst reunir-se aquesta tarda amb la Plataforma en Defensa del Parc Serentill (integrada per veïns de Bufalà, Morera i Dalt la Vila) per explicar-los la situació en què es troba el projecte. Aquest col·lectiu, que havia amenaçat amb protestes si l'actuació no començava a cristal·litzar, no ha volgut fer cap valoració en espera de sentir els arguments que avui se'ls exposaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.