Societat

Gastronomia

Bolets a Les Espelmes

Els Gourmets de Tarragona van celebrar el sopar del mes de novembre al restaurant Les Espelmes, situat al coll de Lilla, assaborint un bon festival de bolets, representatiu de la cuina catalana d'altura i de temporada que fa aquest acreditat establiment, dirigit pel seu propietari Ramon Vives, amb el suport de la dona, Montserrat Invernon, que n'és la cap de cuina.

El menú, maridat amb vins i caves del Celler Llopart, que van ser degudament presentats pel director comercial de la cava, Roger Poch, es va iniciar amb uns aperitius a base de chupa-chups de poma al forn amb botifarra negra, piruleta de formatge, escalivada confitada amb bacallà, brie arrebossat amb tomàquet i cua de llagostí amb arròs verd, regats amb Clos dels Fòssils 2009, Chardonnay i Xarel·lo Llopart Integral Brut Nature.

A continuació, timbal de bolets amb pernil ibèric i bloc de foie amb trompetes de la mort, maridats amb Llopart Brut Nature Reserva; seguit de favetes amb rossinyols, camagrocs i calamarsets, i cargols amb romesco, aquests dos plats acompanyats de Llopart Microcosmos Brut Nature. Com a culminació del sopar, llom de cabirol amb ceps i Llopart Imperial Brut. Finalment, com a postres, sorbet de maracujà i coco, i pastís d'ametlla amb xocolata calenta, maridats amb Llopart Nèctar Terrenal, semi dolç. I com a punt darrer, Llopart Ex-Vite Brut.

Abans del sopar, Pere Llopart, patriarca d'aquest celler que té una antiguitat que es remunta al 1887, convidat d'honor en aquest àpat, va explicar en un breu parlament els orígens i trajectòria de Llopart Cava SA, que actualment elabora unes 600.000 ampolles i aquest any ha aconseguit la medalla d'or del Penedès, per el seu vi negre, Castell de Subirats 2006.

En acabat, Pere Llopart, en nom de l'associació Gourmets, acompanyat del seu president, Emili Mateu, va lliurar el diploma que acredita el pas de l'entitat gastronòmica tarragonina als responsables del restaurant, en Ramon i la Montserrat.

Recordem que Les Espelmes va obrir les seves portes l'any 1979 oferint una cuina catalana en un ambient de decoració rústica, al peu del coll de Lilla, amb unes vistes excepcionals del Camp de Tarragona. El nom ve de quan encara no tenien electricitat i la il·luminació era a base d'espelmes, que encara avui dia, són un element de decoració a les taules.

Adreça:
carretera N-240, km. 28. 43800 Valls
Telèfon:
977 60 10 42. Fax: 977 60 15 12
Horari:
de 13.00 a 16.00 h i de 21.00 a 23.00 h. Tanca els dimecres, i del 27 de juny al 4 d'agost.
Serveis:
Aire condicionat, aparcament, terrassa i dos menjadors privats per a fins a vint comensals. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.