Administracions

badalona

L'Ajuntament contractarà 432 aturats durant mig any

El Departament de Treball injectarà 2.754.574 euros a Badalona per tirar endavant els nous plans d'ocupació

La selecció del personal es farà a la primavera i els contractes s'activaran al juny del 2011

L'Ajuntament de Badalona, a través de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació (IMPO), engegarà el 2011 un nou paquet de plans d'ocupació que permetrà contractar 432 persones durant un període de sis mesos. Per accedir a la nova oferta caldrà estar en situació d'atur i amb dificultats d'accedir al món laboral. També és imprescindible no haver-se beneficiat de cap programa semblant en els darrers dos anys.

La reedició dels plans d'ocupació serà possible gràcies a una nova subvenció del Departament de Treball de la Generalitat, que s'eleva fins als 2.754.574 euros. L'oferta laboral està orientada a camps molts diversos: rehabilitació d'equipaments culturals, dinamització de biblioteques, manteniment del verd urbà, actuació a la via pública i, entre altres, digitalització documental. La primera selecció dels possibles afortunats la fan les oficines de Treball de la Generalitat, que deriven fins a l'IMPO uns tres candidats per plaça. L'òrgan municipal fa l'avaluació definitiva i és el que té l'última paraula. El procés de selecció començarà a la primavera i els plans d'ocupació arrencaran el juny del 2011, segons va explicar ahir el gerent de l'IMPO, Joan Rico.

D'altra banda, el 24 de novembre arrenca a Badalona un altre paquet de plans d'ocupació, que donaran feina a 396 persones que ja han estat triades. També està en marxa un tercer programa (acaba el 15 de gener) que ha permès ocupar 533 persones. Entre el 2008 i el 2011, el Departament de Treball haurà invertit en plans d'ocupació a Badalona 10.760.728 euros, una injecció que el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Serrano (PSC), va voler destacar ahir durant la roda de premsa de presentació dels nous plans d'ocupació.

Les persones que es beneficien d'aquests programes cobren de 600 a 800 euros (en funció de la categoria professional) i duen a terme les jornades laborals d'unes cinc hores i mitja. En paral·lel, reben formació.

D'altra banda, l'IMPO també impulsarà en breu el programa Reinicia't, del Departament de Treball, un pla adreçat a 90 persones aturades majors de 50 anys, d'assessorament i acompanyament en la inserció laboral. Aquest pla té una durada d'un any.

L'IMPO ha rebut també una subvenció de 210.604 euros per desenvolupar durant un any, a partir del desembre, el programa IPI (itinerari personal individual). La subvenció rebuda permetrà contractar quatre professionals de l'orientació laboral que assessoraran unes 800 persones aturades de Badalona. Amb vista al 2011, la subvenció atorgada a l'IMPO per desenvolupar aquest programa serà de 263.255 euros. Aquesta subvenció permetrà contractar cinc professionals de l'orientació laboral que s'encarregaran d'assessorar unes 1.000 persones aturades de Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.