Administracions

ADMINISTRACIONS

Tàrrega retalla un 85% les inversions pel 2011

El pressupost permetrà augmentar un 71% l' amortització del deute

L'austeritat més absoluta marcarà la política econòmica per l'any vinent de l'Ajuntament de Tàrrega, segons els pressupostos presentats ahir i que se sotmetran a l'aprovació del ple municipal el proper 29 de desembre. El pressupost total suma 13,9 milions, un 33% menys que el de l'exercici 2010. El més cridaner és la retallada de les inversions en un 85%. L'alcalde, Joan Amézaga, ha assenyalat que la raó de la retallada són “la situació general de crisi i el compliment de les inversions previstes pel mandat”. De fet, la única gran obra prevista és endegar la rehabilitació de l'antiga fàbrica de J. Trepat, on s'hi farà un complex museístic. Aquesta inversió, però, compta amb finançament d'altres administracions i el consistori targarí sols hi aportarà 270.000 euros dels 5 milions que s'hi esmerçaran l'any vinent. La millora en la pavimentació de diferents carrers (430.000 euros) i la remodelació de la biblioteca comarcal (200.000 euros) conformen el gruix de les inversions, que es realitzaran sense acudir a nous crèdits. La despesa ordinària, que havia disminuït els darrers dos anys, s'incrementarà un 2% per repercutir les pujades de l'IPC i dels serveis de les subministradores. La despesa en personal es reduirà per la baixada general del sou dels funcionaris, tot i incrementar-se la plantilla pel personal contractat per la Casa d'Oficis, ja que compta amb dotació de la Generalitat.

L'alcalde ha declarat: “En els darrers cinc anys, hem invertit 40 milions, previstos en el pla de legislatura que arribava fins el 2010. Sols hem deixat de fer el projecte de La Farinera i una promoció d'habitatges”. Aquests pressupostos “compleixen” amb el pla de sanejament de les finances municipals, que no obstant “caldrà modificar per ajustar-lo” als exercicis 2009, que es va tancar amb superàvit, i el 2010, encara pendent d'un crèdit de 2,5 milions. El deute a llarg termini de l'Ajuntament és de 20 milions, el que suposa un endeutament d'un 127%. El pressupost del 2011 permetrà augmentar un 71% l'amortització del crèdit, mentre que les subvencions a entitats es retallaran un 12%. S'hi ha comptabilitzat un superàvit inicial de 300.000 euros com a reserva per a eventualitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.