La Comissió Europea està disposada a revisar la legalitat del projecte Castor

La Comissió Europea està disposada a revisar la legalitat del projecte Castor i l'impacte ambiental del magatzem de gas natural subterrani entre Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar. Així ha contestat a l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, que va presentar una queixa a Europa per la possible vulneració de la directiva comunitària de gestió de residus en indústries extractives. «La Comissió Europea està al corrent del projecte i per la limitada informació disponible no detecta cap infracció de la legislació, amb tot, si pot proporcionar més informació, tornarem a estudiar el cas», ha respost la Comissió Europea al diputat d'ICV, pocs dies després que l'Estat hagi emès un informe ambiental favorable al projecte Castor.

D'altra banda, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha denunciat que l'estudi d'impacte ambiental del projecte Castor no inclou cap informe sobre la protecció del patrimoni cultural, contràriament al que reclama la Generalitat Valenciana. «Els estudis d'impacte ambiental relatius a tota classe de projectes que puguin incidir sobre béns integrants del patrimoni cultural valencià han d'incorporar l'informe de la conselleria competent en matèria de cultura amb relació a la conformitat del projecte amb la normativa de protecció del patrimoni cultural», diu la llei de patrimoni cultural valenciana, i segons la plataforma el projecte no incorpora cap informe de l'impacte al patrimoni cultural. «Una de les raons del canvi de traçat del gasoducte era evitar les zones d'interès arqueològic, pel qual s'hauria d'haver emès un informe de l'impacte sobre el patrimoni cultural», sosté la plataforma. El projecte Castor permetrà emmagatzemar 1.900 milions de metres cúbics de gas natural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.