L'Ametlla de Mar recupera l'entorn del castell de Sant Jordi d'Alfama

La directora general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz Antolín, va inaugurar ahir al migdia les obres de recuperació paisatgística de l'entorn del castell de Sant Jordi d'Alfama, a l'Ametlla de Mar. En aquesta actuació, el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí hi ha hagut d'invertir més de 1,6 milions d'euros. Les actuacions de restauració paisatgística han millorat un tram de més d'un quilòmetre de costa. En aquest sentit, han recuperat el paisatge vegetal natural, amb espècies autòctones, a les zones que presentaven un elevat grau de degradació, potenciant les que es trobaven en un estat de conservació mitjà, i la millora de la qualitat estètica dels entorns més urbanitzats. Així, amb la millora dels espais per a l'estacionament de vehicles, també s'ha buscat incrementar la qualitat dels espais públics, i alhora s'han creat passeres per a vianants entre el castell de Sant Jordi d'Alfama, la cala Sant Jordi, la cala Vidre i la cala Forn. Per fer-ho, ha calgut enderrocar un antic magatzem i una caseta de camp que hi havia a la zona. També ha estat necessari definir el trànsit per als vianants, amb una pavimentació diferenciada que connecta els diferents espais i l'entorn del castell. Per fer aquesta zona s'han utilitzat materials com el sauló, les lloses de pedra natural calcària i un paviment de travesseres de fusta de pi. A més, s'han restituït els serveis a la cala Sant Jordi i a la cala Vidre, millorant-hi els accessos. Finalment, s'ha construït una zona de lleure amb mobiliari de fusta de pi, també integrada amb la vegetació, i amb bancs i zones de pícnic, així com una zona lúdica per als més petits. Amb la inauguració d'aquest espai es dóna per finalitzada una altra de les accions de millora de la costa de l'Ametlla de Mar que formen part del pla de gestió del litoral. Una altra actuació complementària és la millora de la zona costanera que comprèn cala Vidre i cala Forn, que Paz Antolín també va visitar després de la inauguració al castell.

Per la seua banda, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, va destacar la importància del projecte, perquè ha servit per recuperar un espai costaner amb «un alt valor natural, cultural i paisatgístic, però també amb una significació especial per als veïns del poble». «Fa uns mesos ja vam recuperar el castell i vam expropiar unes quatre hectàrees del seu entorn, una part de les quals vam posar a disposició del Ministeri perquè pogués tirar endavant l'actuació», va recordar Martí. «El valor afegit que ara té aquesta costa i el castell de Sant Jordi és magnífic, i per tant estem molt satisfets», va afegir l'alcalde. Martí també va avançar que l'entorn del castell esdevindrà una zona polivalent, d'un «gran atractiu turístic, on es podran realitzar activitats culturals, com ara actuacions o concerts». De fet, Paz Antolín va recordar que l'objectiu del Ministeri és recuperar espais del litoral per a l'ús públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.