Medi ambient

Els càmpings de Blanes reben el suport empresarial per fer aturar l'atermenament

L'Ajuntament demana ajornar la citació del 19 de juny

Els càmpings acusen l'Estat de malevolència per haver triat «un dissabte a les vigílies de Sant Joan» per fer el fitament de la zona marcada com a domini maritimoterrestre, «a l'inici de la temporada turística, amb el ressò i la confusió que això pot provocar fins i tot internacionalment». Els propietaris al·leguen que els càmpings fa 50 anys que existeixen, que tenen la seva activitat permesa tant pel nou POUM de Blanes com pel pla director del litoral de Catalunya i que disposen de les preceptives llicències d'activitat, fins i tot les ambientals. També alerten que a l'estiu el nombre de llocs de treball supera els dos-cents, i que a l'hivern n'hi ha una cinquantena, mentre que el 2009 es van superar les 400.000 pernoctacions en els quatre càmpings. És per això que els càmpings i les associacions que els donen suport consideren que l'atermenament «portarà una congelació absoluta de qualsevol millora o inversió». Igualment, assenyalen que «si es porta a terme una actuació tan injusta com arbitrària no hi haurà més seguretat jurídica per invertir a la costa catalana». «L'actuació genera inquietud al sector del turisme pels precedents que això comporta», sentencien.

Recepció del pavelló

En el ple celebrat ahir a la nit a Blanes també es va aprovar la recepció de les obres de la ciutat esportiva, i aquesta instal·lació ja és responsabilitat del consistori. A partir d'ara l'Ajuntament començarà a preparar tot l'engranatge per tal que el mes de setembre s'hi puguin ja celebrar competicions de primer nivell de tots els esports. La recepció arriba quan ja fa més de set anys que l'aleshores conseller en cap de la Generalitat va posar la primera pedra de l'obra.

En el ple també es va desestimar el recurs de reposició interposat per Fomento Construcciones y Contratas Medio Ambiente contra l'acord de ple de 29 de març del 2010, relatiu a l'establiment de l'import pendent d'amortització dels equips adscrits al servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.