L'ACA tanca finalment un calendari per desencallar els trams que queden per canalitzar a la riera de Malgrat

L'espai de Can Feliciano inclou el reforç per poder ser urbanitzat en un futur

El conveni, pendent de l'aprovació tant del consell d'administració de l'ACA com del ple de l'Ajuntament de Malgrat, especifica concretament les accions que s'han de desenvolupar en els pròxims anys. L'Agència «promourà i assumirà el finançament de la redacció de tots els estudis i projectes constructius [...] encara pendents en el tram urbà de la riera de Palafolls en el seu pas per Malgrat». La llista especifica que es tira endavant el projecte de canalització al tram de la desembocadura sota la via del tren, que actualment està en fase de redacció i que inclou les obres de connexió viària per al trànsit de vehicles i vianants amb la zona de la platja. L'aprovació del projecte no s'hauria d'allargar més d'un any, i té un pressupost de 2,4 milions d'euros.

Dos mesos

L'ACA especifica en el conveni que les obres al tram de Can Feliciano –aturades des de l'agost del 2007 per la pressió veïnal, a la qual van donar suport els tres grups de l'oposició: ERC, CiU i ICV-EUiA– es continuaran seguint el projecte aprovat inicialment i ratificat pel ple el gener del 2008 amb els únics vots del govern local i l'oposició frontal de la Plataforma Salvem la Riera, que defensava la preservació d'aquest espai amb un projecte «menys agressiu» amb la natura. La resolució no trigarà més de dos mesos un cop ratificat el conveni, i el cost per acabar el tram es calcula que serà d'uns 824.000 euros. Precisament la proposta aprovada pel ple el mes de gener incloïa un apartat en què es demanava a l'ACA que reforcés l'estructura de canalització al tram de Can Feliciano per poder urbanitzar-lo en un futur. Aquest afegit va encendre la plataforma i l'oposició i va provocar que interposessin un contenciós administratiu contra l'acord que encara es manté viu als jutjats.

El pont

A banda de la desembocadura, un altre dels projectes prioritaris és la millora hidràulica al pont del carrer de la Riera i la seva canalització –inclòs en la millora del barri del Castell–, que han de compatibilitzar tant amb el trànsit existent com amb la connectivitat amb els carrers adjacents.

Finalment, l'ACA recull l'encàrrec de fer l'estudi i el projecte de canalització de la riera al pas pel parc de Francesc Macià i l'avinguda de la Costa Brava. «Un estudi que haurà de valorar les diferents alternatives per a la canalització garantint la seguretat hidràulica, la seguretat de les persones i la preservació de l'entorn amb una solució integrada amb tècniques de bioenginyeria». El compromís especifica que els documents no trigaran més de dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.