Barcelona elaborarà un pla integral d'atenció als gats de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona elaborarà en un termini de sis mesos un pla integral d'atenció als gats de la ciutat. La iniciativa, plantejada ahir per CiU en la comissió de Medi Ambient, va ser aprovada per unanimitat, i s'emmarcarà en el compromís que ja tenia l'equip de govern de confeccionar al llarg de 2009 un pla d'atenció als animals de companyia, segons va explicar la tinent d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol.

Abans que acabi aquest semestre, a més, l'Ajuntament habilitarà una gatera provisional al viver de Tres Pins, que funcionarà fins que entri en servei el futur parc d'acollida d'animals de companyia, previst al parc de l'Oreneta però encara pendent perquè tots els grups de l'oposició qüestionen l'emplaçament escollit.

Mayol va admetre que aquesta gatera no serà res més que un complement de la tasca que desenvolupen nombroses entitats de defensa dels gats, per les quals l'Ajuntament activarà una línia de subvencions directes que se sumaran als 12.000 euros que destina cada districte anualment al suport de les colònies controlades, una de les dues mesures claus, juntament amb l'esterilització, per controlar la proliferació de gats, i a les que el consistori ja va donar una embranzida l'any passat. El 2008 van ser esterilitzats 2.019 gats, el doble que l'any anterior, i el nombre de colònies també es va doblar, ja que va passar de 67 a 143.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.