El reflotament del vaixell enfonsat fa cinc dies a Mataró s'ajorna ara fins divendres

El pla per reflotar el vaixell que dissabte es va enfonsar davant la costa de Mataró es va ajornar ahir fins divendres. Segons Salvament Marítim, l'operació no es pot començar a fer fins que abans no es prepari el fons marí i es passi per sota de l'embarcació tota la infraestructura necessària per treure'l a la superfície. L'empresa que ha de fer els treballs i propietària de la gavarra, Saneamientos Marítimos, preveu aixecar el vaixell a través d'un sistema de flotadors perquè la grua, que des de dilluns fa guàrdia al lloc de l'enfonsament, l'arrossegui fins al port de Barcelona. L'operació, que en un principi s'havia anunciat que es faria dilluns passat, s'ha anat ajornant dia rere dia a causa dels tràmits administratius i de les autoritzacions per part de Capitania Marítima de Barcelona.

Mentre s'ha allargat tot aquest procés previ, la taca de gasoil que es va formar al mar no deixa d'arribar en petites quantitats molt diluïdes a la platja del Varador de Mataró. Els operaris de la neteja van tornar a desplaçar-se ahir al litoral per continuar les tasques de neteja de les taques que havien arribat a la sorra i que l'havien tenyida de negra. Tot i que l'afectació també s'havia estès fins a la costa del poble veí de Sant Andreu de Llavaneres, on es manté activat un dispositiu d'emergència, les restes de combustible no s'han dipositat encara al rompent de les onades com ha passat a Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.