Una quarantena d'alcaldes de tots els partits clamen que mai més es repeteixi aquest caos

Uns 20.000 gironins d'una quarantena de municipis han passat una sisena nit sense subministrament elèctric

«Com a portaveus del món local, volem expressar la nostra queixa per les dificultats que hem tingut durant les fases més crítiques de la crisi, provocades per una falta de comunicació i d'informació.» El manifest, que podeu llegir íntegrament en l'article que apareix a la pàgina següent, mostra la solitud i la indignació dels alcaldes. Consideren que «mai més, per la dignitat dels gironins» no es pot repetir aquest caos. Reclamen mesures al govern, revisió dels protocols, compensacions econòmiques, més control sobre les elèctriques i, no menys important, que es demani disculpes als milers d'afectats.

Fins a quaranta-dos alcaldes l'han subscrit, fins ara, dels següents municipis: Tossa, Blanes, Tordera, Lloret, Santa Coloma, Massanes, Vilobí, Riudellots, Breda, Brunyola, Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric, Riudarenes, Osor, Anglès, Amer, la Bisbal, Colomers, Calonge, Begur, Pals, Forallac, Mont-ras, Fontanilles, Serra de Daró, Ullastret, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Fornells, Bescanó, Campllong, Llambilles, Sant Martí de Llémena, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Sant Gregori, Sant Andreu Salou, Vilademuls, Sant Feliu de Pallerols i la Vall d'en Bas.

Encara gent sense llum

A l'hora de tancar aquesta edició s'estava pendent de recuperar el servei en alguns punts, però les darreres dades de Protecció Civil xifraven en 20.000 els gironins sense llum, que es preveu que al llarg del dia d'avui puguin, per fi, tornar a la normalitat. Els grans problemes es localitzaven a Caldes (3.500 afectats), Vilobí (3.000), Llagostera (2.200), Castell-Platja d'Aro (2.000), Maçanet (1.750), Tossa (1.100), Calonge (1.100) i Cassà (1.000).

Montilla veu manca de coordinació a Endesa

acn / a.m

El president de la Generalitat, José Montilla, va visitar diversos ajuntaments de poblacions afectades (tot i que va evitar passejar-se pel carrer) i va assegurar que els serveis que depenen de la Generalitat van quedar restablerts 24 hores després de la nevada. També va carregar contra les elèctriques pel retard en el subministrament i per la falta d'informació i de coordinació amb les empreses subcontractades. Montilla no va voler avançar cap data per a la total normalització: «No l'acaben de donar i, si la donessin, no sé si me la creuria.» La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, també va visitar ahir diverses residències d'avis afectades per la manca de llum.

D'altra banda, la gestió del govern continua provocant crítiques. El líder d'UDC, Duran i Lleida, va recordar que els comicis anticipats anirien bé a Montilla perquè el PSC està sotmès als seus dos socis de govern. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va reclamar més inversió a Endesa i una llei del sector elèctric més dura; el mateix que el secretari general d'ERC, Joan Ridao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.