Infraestructures

La prolongació de l'autopista fins a Tordera arriba al tram final

S'inaugurarà en els pròxims dies i abans del 2011 començaran les obres fins a Lloret

Acesa treballa al màxim per acabar la prolongació de l'autopista fins a Tordera en els pròxims dies. Durant les últimes setmanes els treballs a la zona són intensos, i la Generalitat, que no vol fixar cap dia d'inauguració concret, parla de finals de juny o principi de juliol com a període d'entrada en funcionament d'aquesta infraestructura.

Un cop acabada la prolongació de l'autopista fins a la carretera que uneix Tordera i Blanes, tot estarà a punt per treballar en la prolongació de la carretera, però com una via d'un carril per sentit, fins a Lloret. El govern manté a hores d'ara que aquestes obres començaran a finals d'any. Generalitat i Acesa van signar un conveni en virtut del qual la concessionària es farà càrrec d'aquesta prolongació, que requereix una inversió d'uns 70 milions d'euros. Acesa va afirmar que descartava recuperar aquesta inversió apujant el peatge de Palafolls, i que preveu recuperar-la amb l'augment de trànsit que considera que hi haurà un cop estigui construïda i entri en funcionament.

Aquesta carretera, que farà uns set quilòmetres, a més de donar continuïtat a la C-32 cap a la Costa Brava, servirà de variant o alternativa a la GI-682, la carretera que enllaça els municipis de Tordera i Blanes.

Continua l'oposició

L'associació ciutadana SOS Lloret s'ha oposat sempre a la manera com es farà la prolongació de la C-32 fins a Lloret. Tot i que el projecte inicial ha quedat reduït a una via d'un sol sentit per banda, es manté l'oposició d'un sector de la societat lloretenca, que creu que la via afectarà mediambientalment la zona de Sant Pere del Bosc, l'Àngel i les Alegries, i que, per tant, la lluita contra aquesta infraestructura continua vigent. SOS Lloret denuncia actualment «la falta de transparència i la manipulació de la informació que sobre aquest projecte manté l'actual equip de govern» de Lloret, i considera que «cap carretera que transcorri» per aquests paratges «pot ser classificada de respectuosa amb l'entorn».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia