Infraestructures

infraestructures

Acte de força pel corredor mediterrani a Brussel·les

Ferrmed reuneix avui personalitats polítiques i empresarials de tot Europa per defensar l'eix mediterrani

Vol reforçar així la prioritat d'aquest projecte

L'eix mediterrani viurà avui una jornada que pot representar un impuls gairebé definitiu per a la seva execució. Ferrmed, el lobby europeu que des del 2004 pressiona perquè la Comissió Europea declari aquest eix com a prioritari, ha organitzat a Brussel·les un acte multitudinari que comptarà amb la participació d'unes 400 personalitats d'arreu d'Europa. S'hi llegirà el manifest Ferrmed, que reclama l'aplicació d'uns estàndards ferroviaris en les grans línies de transport de mercaderies europees i que s'hi inclogui el corredor mediterrani. Entre les personalitats hi haurà autoritats polítiques com ara els presidents del País Valencià i Múrcia i el conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder, a més de representants del món empresarial provinents del sector ferroviari, logístic i portuari. Moderarà el debat Jean Eric Paquet, director de l'àrea de xarxes de transport transeuropees de la Comissió Europea, i el secretari general de Ferrmed, Joan Amorós.

Per Amorós, l'acte d'avui ha de ser un pas important abans no es redefineixi la xarxa ferroviària prioritària per a Europa, un anunci que es preveu per al maig: “Serà un acte que reforçarà tot el que hem dit des del 2004, i perquè la Comissió vegi el suport de tot un moviment que reclama el corredor mediterrani”. Amorós també va reclamar més implicació de l'Estat espanyol, que va situar com a prioritari l'eix central per Aragó, tot i que ara també defensa el corredor mediterrani. El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, va insistir que el govern central treballa per fer realitat aquesta obra i confia que Europa l'inclourà dins la nova xarxa bàsica de transport.

L'Estat Espanyol diu que està a favor de l'eix mediterrani, però això s'ha de demostrar amb fets
Joan Amorós
secretari general de ferrmed
Val la pena fer un acte de força perquè la Comissió Europea vegi el suport a tot el que hem explicat
Joan Amorós
secretari general de ferrmed
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.