El sector hoteler i els càmpings de Blanes diuen que els turistes marxen, tips del mal estat de s'Abanell
La zona és en obres i l'Ajuntament no sap quan es farà l'aportació de sorra
Porta va reconèixer ahir que el sector de l'hostaleria està «decebut i trist», ja que l'estat de la platja de s'Abanell és «lamentable» un cop entrat ja el mes de juny, amb poca sorra, en obres i amb una tanca de centenars de metres. Porta va comparar la imatge que ofereix la zona amb «el desembarcament de Normandia», i va criticar que a hores d'ara a la platja «no hi ha serveis» i que amb la sorra que hi ha, «la gent, els patins i les gandules no hi caben». També va alertar que les agències de viatges «saben com està tot plegat» i no hi volen anar, i que els particulars que saben que no hi ha gairebé platja, cosa que poden saber fàcilment «amb les noves tecnologies», tampoc van a Blanes. «No volem excuses, volem solucions.» Porta també va criticar l'Ajuntament perquè considera que la zona turística dels Pins està bruta. «Els carrers estan bruts i abandonats, i les voreres no s'han netejat en tot l'hivern», va afirmar.
Pel que fa al conflicte entre Costes i els càmpings, Porta va desmentir les acusacions del portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, que havia acusat els càmpings d'ocupar il·legalment terrenys. Porta va recordar que a finals dels anys vuitanta van ser els càmpings els qui van cedir gratuïtament 10 metres lineals «perquè es pogués fer el passeig».
El regidor de Serveis Municipals i Brigada d'Obres i Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), va negar ahir que la zona estigui bruta, i va informar que ja ha començat «el reforç d'estiu a la zona hotelera». Quant a les obres a s'Abanell, va dir que l'Estat s'ha compromès que aquesta setmana o la vinent acabarien, i que només falta asfaltar, posar una tanca de fusta i posar escales. Sobre els 250.000 m³ d'un estudi d'impacte ambiental per treure la sorra del Maresme, però va dir que l'Ajuntament desconeix quan es farà l'aportació.