Quasi la meitat dels catalans creuen que circular en bici és perillós

Quatre de cada deu catalans opinen que la bicicleta és un mitjà de transport perillós i que hi ha poques infraestructures per anar-hi. És una de les conclusions que es desprèn del Baròmetre de la bicicleta, un estudi impulsat per la Generalitat. Segons aquest treball, en un any han augmentat un 35,4% els desplaçaments quotidians al país i, en tres anys, hi ha un 57,1% més de ciclistes que usen aquest mitjà per anar a la feina. L'enquesta conclou que el 19,9% dels enquestats creuen que anar amb bicicleta és perillós, el 12,6% veuen el trànsit com un problema perquè hi ha poca convivència amb els vehicles motoritzats i el 9,8% opinen que falten vies per a ciclistes. Així, el 42,3% dels catalans creuen que la bicicleta és un mitjà de transport perillós i que hi ha poques infraestructures per anar-hi. L'estudi revela que a Catalunya 5,5 milions d'habitants saben anar amb bicicleta i 4 milions en tenen. A més, 3 milions de catalans afirmen que utilitzen la bicicleta amb freqüència. El 90% dels usuaris creuen que les administracions haurien de potenciar l'ús d'aquest mitjà de transport.

El perfil dels usuaris de bicicleta és principalment homes (62,1%), joves amb edats compreses entre els 25 i els 39 anys (el 35,2%), amb estudis mitjos o alts (69,7%) i que treballen (56,9%). Els usuaris veuen en la bicicleta avantatges relacionats amb la salut i el benestar físic, el lleure i la mobilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.