La Via Verda tindrà l'any que ve com a final d'etapa el port de Sant Feliu de Guíxols

El municipi recuperarà l'antic traçat original del ferrocarril dins del municipi amb la construcció de nous carrils bici

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Consorci de les Vies Verdes i la Diputació de Girona ja tenen enllestit el projecte que portarà fins al mar la Viva Verda. L'antic traçat del ferrocarril arriba ja ben bé a l'entrada del municipi baix-empordanès, però amb el nou projecte s'arribarà fins al port marítim. L'objectiu és recuperar tan fidelment com sigui possible l'antic traçat de la ruta del Carrilet dins del nucli de Sant Feliu fins arribar a l'antic punt neuràlgic per excel·lència de les rutes marítimes i terrestres: el Tinglado.

330.000 euros d'inversió

Per tal que això sigui possible, les tres institucions faran una inversió de 330.000 euros i l' execució es preveu per l'any que ve. El projecte serà cofinançat per la Diputació de Girona i Vies Verdes, d'una banda, i l'Ajuntament de Sant Feliu, de l'altra, en una proporció del 60% i 40%, respectivament.

Els objectius principals d'aquest projecte abasten prioritats tant de tipus general com de municipals. Per exemple, amb aquests treballs, es pretén acabar el traçat de la via verda que ve des de Olot i Girona fins arribar al mar. A més, es vol condicionar el pas de la via verda per cadascun dels trams per on discorre, i garantir a més la seguretat de vianants, ciclistes i vehicles. Alhora es vol reduir al màxim les afectacions a veïns, i integrar i potenciar el patrimoni municipal al pas de la via verda. En aquest sentit, també es vol adaptar la urbanització perquè es compleixi la normativa de supressió de barreres arquitectòniques. La continuació de l'actual via verda pel perímetre del parc fins al carrer Gravina es condicionarà amb una rampa adaptada per accedir a la zona verda. A més, en alguns punts del recorregut s'implantaran aparcaments de bicicletes, murs de travessa de fusta i hi haurà paviment de sauló. A més, s'instal·laran proteccions de cautxú per separar el pas de vehicles del dels ciclistes i es milloraran les cantonades per suprimir les voreres arquitectòniques.

Per transitar-hi de nit

Al tram des del carrer Cervantes fins Bourg-de-Péage s'estendrà una nova capa d'aglomerat a tota l'amplada de la calçada per millorar l'estat actual, i es pacificarà el trànsit mantenint 2,90 m d'amplada. Alhora es pavimentarà de beurada vermella sobre una nova capa d'aglomerat asfàltic, hi haurà una ampliació del nivell de senyalització horitzontal i s'aplicaran separadors de carril. També reforçaran la seguretat dels ciclistes amb semàfors especials a la cruïlla de la carretera de Palamós. Així mateix, hi ha previst d'instal·lar enllumenat públic per millorar la seguretat del tram i que s'hi pugui transitar de nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.