L'aeroport de Girona torna a la normalitat una setmana després del núvol de cendra

L'aeroport de Girona va recuperar ahir la normalitat absoluta una setmana després que es produïssin les primeres restriccions en el trànsit aeri per culpa del núvol de cendra del volcà islandès Eyjafjallajökull. Els 104 vols programats durant el dia –gairebé tots de Ryanair– van poder enlairar-se i aterrar sense excepció, i per primer cop des de l'erupció del volcà. A més, a l'aeroport van continuar arribant vols especials per traslladar viatgers de companyies que havien estat afectats per les cancel·lacions. Ahir van ser tres vols, entre els quals n'hi havia de Thomson Airways, que van portar viatgers cap a Cardiff i Birmingham. Ara un dels problemes és traslladar tota la gent que encara no havia tornat cap al seu país en els vols previstos, i per això Ryanair ha posat avions de reforç en algunes rutes, si bé aquesta decisió no ha tingut incidència a Girona.

Ryanair ha informat que complirà la normativa europea que obliga les companyies aèries a reemborsar les despeses de viatgers afectats per cancel·lacions de vols, però ha afirmat que la mateixa normativa l'eximeix de pagar indemnitzacions. Això vol dir que pagarà el preu del bitllet, amb les taxes incloses a diferència del que havia dit inicialment, però no altres despeses com ara nits addicionals d'hotels. Ryanair, però, ha qualificat d'«injusta» la normativa, perquè considera que està en desavantatge respecte a vaixells, autobusos o trens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.